Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 2020 Zam Oranı Neden Açıklanmadı, Ne Zaman Belli Olacak?

Devletin kira yardımları arasında yer alan Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 2020 rakamları için ne yazık ki halen beklenen zam oranı açıklanmadı.
Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 2020 Zam Oranı Neden Açıklanmadı, Ne Zaman Belli Olacak?

Devletin kira yardımları arasında yer alan Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 2020 rakamları için ne yazık ki halen beklenen zam oranı açıklanmadı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından her sene Mayıs ayında açıklanan resmi kira artışı zam oranı bu sene Temmuz ayının ortasına gelinmesine rağmen henüz ilan edilmedi. Detaylar haberimizde...

Evini kentsel dönüşüme veren kişilerin yeni evlerini teslim alana kadar geçen sürede mağdur olmamalarını sağlamak ve kentsel dönüşüm başvurusu yapan kişi sayısını arttırmak amacı ile devlet düzenli olarak kentsel dönüşüm kira yardımı ödemesi yapmaktadır.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödenen bu tutar her sene Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ilan edilen yeniden değerleme oranı üzerinden zamlanmakta olup Bakanlık genelde Mayıs ayı içerisinde resmi zam oranını ilan etmektedir.



2020 YILI KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI ZAM ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kira yardımı zam oranı Temmuz ayı ortasına gelinmesine rağmen halen açıklanmazken yapmış olduğumuz görüşmelerde görevliler kendilerine gelen resmi bir bilgilendirme olmadığını, henüz zam oranının açıklanmadığını, ne zaman açıklanacağının belli olmadığını, kendilerinin de Bakanlık yetkililerinden haber beklediklerini dile getirdi.



Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 2020 Zam Oranı Neden Açıklanmadı, Ne Zaman Belli Olacak?



Yeni liste henüz açıklanmadığı için şu anda halen kira yardımı ödemeleri 2019 yılına ait liste üzerinden yapılıyor. Listede en düşük kira yardımı 715 lira en yüksek kira yardımı ise bin 150 TL olarak uygulanıyor.



İllere göre belirlenen listede en yüksek kira yardımı yapılan iller Ankara, İstanbul ve İzmir olarak sıralanırken en düşük kira yardımı yapılan iller ise Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük ve Kilis olarak sıralanıyor.



2020 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı listesi yayımlandığı anda sitemize eklenecek olup, sitemizden takip edebilirsiniz...



Emlak365.com