Kentsel Dönüşüm Projeleri İçin Ankara Büyükşehir Belediyesi 17 Senede 2 Milyar Kira Yardımı Ödemiş

Ankara Büyükşehir Belediyesi israf sayfası ile bu sefer kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklama da bulundu Mamak kentsel dönüşüm projesi ile belediyenin 2,2 milyar TL kira ödediği ortaya çıktı.
Kentsel Dönüşüm Projeleri İçin Ankara Büyükşehir Belediyesi 17 Senede 2 Milyar Kira Yardımı Ödemiş

İsraf Sayfası üzerinden yeni açıklama yayımlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankapark sonrasında bu seferde Mamak Kentsel Dönüşüm projesi ile belediyenin uğradığı zararı açıkladı. Melih Gökçek döneminde başlanan ancak aradan geçen 17 seneye rağmen tamamlanamayan ve yarım kalan Mamak kentsel dönüşüm projesinde belediyenin 17 senedir kira ödediği ortaya çıktı.

Yapılan açıklamada Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 17 sene boyunca vatandaşlara ödediği kira tutarının güncel değerinin 2 milyar 200 milyon lirayı aştığı belirtilerek yönetim anlayışının öncelikleri nedeni ile bu tutarın israf edildiği vurgulandı.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MAMAK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ İÇİN 4.500 KONUT ÜRETECEK!

Yayımlanan bildiride "Yıllar önce, vatandaşlar yeni bir ev hayali ile Mamak’ta kentsel dönüşüm projesine katılmış; mahallesinden, komşusundan, çocukluk arkadaşından 'kısa bir süre' ayrılmayı umut ederek evini boşaltmıştı. Sözde bu 'kısa sürede' kiraları karşılanacak ve yeni yaşam alanlarına kavuşacaklardı. Yıllar geçti ama ortada 'rant' karşılığı yapılan az sayıda konut dışında ne bir proje ne bir yeni ev, ne de mutluluk vardı" ifadeleri ile insanların adeta bir sürgün hayatına mahkum edildiği belirtildi.

Kentsel Dönüşüm Projeleri İçin Ankara Büyükşehir Belediyesi 17 Senede 2 Milyar Kira Yardımı Ödemiş

Yaşanan sorumu çözmek için Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 4.500 yeni kentsel dönüşüm konut projesi hayata geçirileceği, proje kapsamında belediyenin çalışmalara başladığı ve bu konutların ivedilikle bitirilerek hak sahiplerine teslim edileceği açıklandı. Mamak Ankara'da kentsel dönüşüm projelerinin en yavaş ilerlediği ilçeleri arasında gösteriliyordu.