KİPTAŞ GM Kurt'tan Konut Açıklaması: Ev Fiyatları Yükselecek Mi, Düşecek Mi?

Konut fiyatları yorumu yapan isimler arasına KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'ta katıldı. Konut fiyatları ne olur, ne zaman düşer, düşecek mi?
KİPTAŞ GM Kurt'tan Konut Açıklaması: Ev Fiyatları Yükselecek Mi, Düşecek Mi?

Konut fiyatlarında yaşanan artış tüm hızı ile devam ederken konu hakkında bir açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakleri arasında yer alan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt tarafından yapıldı. Ali Kurt yapmış olduğu açıklamasında inşaat maliyet endeksinde çok hızlı bir yükseliş yaşandığını belirterek bu yükselişin nedenini ise güven problemi olarak gösterdi.

Piyasada dövizin artacağı yönünde beklentinin hakim olduğunu belirten Ali Kurt, bu beklenti nedeni ile demir fiyatlarının hem dolar kuru hem de enerji maliyetlerinde yaşanan artış nedeni lie aşırı değerlendiğini söyledi. Daha önce de konut fiyatlarını düşürmek için hükümetin alması gereken önlemleri açıklayan Kurt, ekonomide yaşanan dalgalanmaların inşaat maliyetine artış olarak yansıdığının altını çizdi.

KONUT FİYATLARI YÜKSELMEYE DEVAM EDER Mİ, EV FİYATI NE ZAMAN DÜŞER?

Konut fiyatlarında yaşanan yükselişe değinen Ali Kurt "Enerji maliyetlerindeki artış da dövizle paralel olmadı, çok çok üstünde arttı. Döviz hızlı hareket ettiği zaman, mesela 15’e çıktığı zaman piyasada 18 liradan demir bulunuyor çünkü döviz çıkacak beklentisi var. 18’ken 20 liradan bulunuyor çünkü artacak beklentisi ve güven sorunu var. Güven yoksa ekonomiyi düzeltme ihtimalin yok" diyerek güven sorunu çözülmedikçe inşaat maliyetinin dolayısı ile ev fiyatlarının düşmeyeceğini söyledi.

Ev fiyatlarının mevcut koşullar altında daha da yükseleceğini belirten Ali Kurt, yabancıların da konut fiyatlarını arttırdığını, kontrolsüz bir göç dalgası yaşandığını, boş ev bulmanın artık imkansız hale geldiğini belirtti. AK Parti tarafından açıklanan 3 konut kredisi paketini de eleştiren Ali Kurt bu paketlerin de konut fiyatlarında artış yaşanmasına neden olduğunu söyledi.