Kira, eşya, tadilat yardımları ile prefabrik betonarme ev yapım destekleri için başvurular nereye yapılır?

Farklı devlet kurumlarının sağladığı; kira, eşya, tadilat, prefabrik ev alım, betonarme ev yapım destekleri için başvurular nereye, nasıl, hangi evraklar ile birlikte yapılır.
Kira, eşya, tadilat yardımları ile prefabrik betonarme ev yapım destekleri için başvurular nereye yapılır?

Barınma yardımları için Aile Bakanlığı, Belediye Başkanlıkları ve Çevre Bakanlığı devrede. Vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sağlanan bu destek ödemeleri tek seferlik yada düzenli sağlanan yardımlar olabilir. Barınma sorunu çeken, evi kiralık olup borcunu ödemeyeni kentsel dönüşüm kapsamında kiralık eve çıkan yada ev alanı olup evi olmayan sağlıksız koşullarda yaşayan vatandaşlar için binlerce TL'lik ödeme yapılıyor.

BARINMA YARDIMI BAŞVURULARI İÇİN

Aile Bakanlığı barınma yardımı alanında en fazla desteği sağlayan kurum konumunda. Bakanlık vatandaşların sağlıksız koşullarda yaşıyor olmaları, hane gelirlerinin düşük olması, gayrimenkul sahibi olmamaları durumunda 4 ayrı destek sağlar.

Bu desteklerin iki tanesi ev alımı ve yapımı içindir. Birinci destek yaşam laanı kötü olanlar için prefabrik ev desteğidir tutarı 2022'de 40.000 TL olarak güncellendi. Betonarme ev yapacaklar için bakanlık 70.000 TL'lik destek açıkladı. Evi olan ancak bakıma ihtiyaç duyan bu bakımı yaptıracak ekonomi gücü bulunmayanlara ise bakanlık 25.000 TL ödeme yapıyor. Bakanlık ayrıca evi kötü durumda olanlar için eşya yardımı da sağlıyor.

Çevre Bakanlığı ise kentsel dönüşüm kapsamında evi yıkılan vatandaşların kiraya çıkmaları durumudna 48 aylık kiralarını ödüyor. Bu destek ödemeleri için belediye başkanlıkları da devreye giriyor. Ödemeler aylık 1150 TL'ye kadar çıkıyor.

Belediye başkanlıkları ayrıca vatandaşların barınma ihtiyaçların karşılayamadığı durumlarda özel yardım programları kapsamında kira desteği sağlıyor. Bu yardım her belediye tarafından verilmiyor.

Başvuru Yapacaklar için Barınma Yardımı Adresleri

Aile Bakanlığı destekleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının ilçe birimlerine yapılacak. Kaymakamlığa giderek yardım başvurusunda bulunabilirsiniz. Belediyelerde varsa kira, eşya ve ev bakım onarım yardımlarını bünyesinden şahsen yapılacak başvurular ile alıyor.