Kira Gelir Vergisi İkinci Taksit Ödemesi İçin 4 Taksit Müjdesi Geldi!

Kira geliri olan ev sahiplerini yakından ilgilendiren vergi ödeme dönemi başladı. Kira gelir vergisi 2. taksit ödeme dönemi resmen başladı.
Kira Gelir Vergisi İkinci Taksit Ödemesi İçin 4 Taksit Müjdesi Geldi!

2021 senesinde sahip oldukları evi kiraya vererek kira geliri elde eden ev sahipleri 2022 yılında elde ettikleri bu gelir üzerinden kira gelir vergisi ödemekle yükümlü tutulmuştu. 2022 senesinde ödemelerini 2 eşit taksit halinde yapmak isteyen kişiler için kira gelir vergisi ikinci taksit ödeme tarihi başladı.

Ekonomide yaşanan dalgalanma nedeni ile ödemesini nakit olarak tek seferde yapamayacak olan kişiler için taksitle ödeme fırsatı sunuldu. Kira gelir vergisi 2. taksit ödeme dönemi için bankaların kredi kartı kampanyaları da başladı. Bu bankalardan biri de İş Bankası oldu.

İŞ BANKASI KREDİ KARTI OLANLARA KİRA GELİR VERGİSİ 4 TAKSİTLE ÖDENECEK!

İş Bankası'nın kredi kartı ürün olan Maximum Kredi Kartı olan kişilere kira gelir vergisi ödemelerinde 4 taksit imkanı sunuldu. 300 TL ve üzerinde olan vergi ödemelerinde 4 taksit imkanı sunulduğu açıklandı. Bankanın yapmış olduğu duyuruda "Maximum Kart’ınızla Bankamız tüm kanallarından gerçekleştireceğiniz 300 TL ve üzeri Kira Geliri Vergisi (GMSİ) ödemelerinde 4 taksit fırsatı" denilerek 4 taksitle ödeme yapılabileceğini duyurdu.

Kira Gelir Vergisi İkinci Taksit Ödemesi İçin 4 Taksit Müjdesi Geldi!

Söz konusu kampanya 1 Temmuz 2022 tarihi itibari ile başlarken 31 Temmuz 2022 tarihine kadar devam edecek. Gelir İdaresi Başkanlığı ve Maximum mobil şube uygulaması üzerinden yapılacak ödemelerde 2-3-4 taksit seçenekleri sunulacak. Böylelikle vergi ödemesi yapacak olan ev sahipleri için ödeme kolaylığı sunulmuş olacak. Kira Gelir Vergisi ikinci taksit ödemesi 31 Temmuz 2022 tarihinde sona erecek.