Kira gelirinden stopaj alınmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan açıklama

Kira geliri elde eden ev sahiplerinden stopaj alınacağına dair iddiaların ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan açıklama geldi.
Kira gelirinden stopaj alınmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan açıklama

Kira konusuna dair gündemde pek çok açıklama yer alıyor. Kiralar üzerinde uygulanan yüzde 25 zam sınırı sonrası yapılan açıklamalar gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alırken bu kez kira geliri elde eden ev sahiplerinden stopaj alınacağı iddia edildi.

Kira gelirlerinden stopaj alınacağı ve yurt dışı çıkış harcının 3 bin lira olacağı iddialarının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan açıklama geldi.

KİRA GELİRİNDEN STOPAJ ALINACAK MI?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bir televizyon kanalının canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, kira gelirlerinden stopaj alınacağı iddialarını yalanladı.

ira.png

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Yılmaz, "Şu anki çalışmamızda böyle bir şey söz konusu değil. Zaten mevcut sistem 500 liranın üzerindeki kiraların bankalar üzerinden yatırılmasını öngören bir sistemimiz var. Onun için şu anki çalışmamızda böyle bir konu söz konusu değil" dedi. Vergi paketinde yurt dışı harcına yönelik bir düzenleme olacağını ancak bunun makul bir oranda tutulacağını söyledi. Söz konusu açıklamalar gündemde yer alırken kiralardan stopaj alınmayacağı öğrenildi.