Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyenlere büyük fırsat! Kamu ve özel bankalarda konut kredisi faizleri ne kadar?

Hayallerindeki evi satın almak ve kira ödeme derdine bir son vermek isteyenler için kaçırılmayacak fırsatlar gündeme geldi. Bankaların konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu? İşte güncel konut kredisi faiz oranları…
Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyenlere büyük fırsat! Kamu ve özel bankalarda konut kredisi faizleri ne kadar?

Son dönemde giderek artan konut fiyatları ev sahibi olmak isteyenleri kara kara düşündürtmeye başladı. Yükselen ev fiyatları arasında uygun koşullarda yeni bir ev sahibi olmak isteyenler bankaları yakından takibe aldı. Kamu ve özel bankalar tarafından sunulan konut kredilerinde güncel faiz oranları merak ediliyor. En uygun ödeme koşullarıyla konut satın almak isteyenler için bankalar yaza özel konut kredisi kampanyalarını duyurdu.

Bankaların Konut Kredisi Kampanyaları

Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyenlere büyük fırsat! Kamu ve özel bankalarda konut kredisi faizleri ne kadar?

Kira ödeme derdine son vermek isteyenler için kaçırılmayacak fırsatlar gündeme geliyor. Bankalar müşterilerine uygun koşullarda nakit desteği vererek ev sahibi yaparken, vatandaşlar ise düşük faiz oranlarını araştırıyor. Türkiye’de konut kredisi veren kamu ve özel bankalarda güncel faiz oranları merak ediliyor. Milyonlarca bireysel ve ticari müşterisi bulunan Akbank, 3.5 milyona kadar verdiği konut kredilerinde yüzde 1.99 ile 2.16 faiz oranları uyguluyor.

Özel bankalardan konut kredisi çekerek hayallerindeki eve sahip olmak isteyenler için Garanti BBVA kampanyaları öne çıkıyor. 10 yıl vadeli 3 milyon TL limitli Garanti BBVA konut kredisinde yüzde 3 faiz oranı bulunuyor. Yapı Kredi konut kredisi ise 5 milyon liraya kadar çıkarken yüzde 2.05 faiz oranıyla uygun koşullarda ev sahibi olmak isteyenlerin dikkatini çekiyor. Özel bankalarda konut kredisi faiz oranları bu şekildeyken vatandaşlar kamu ve katılım bankalarındaki son durumu da inceliyor.

Düşük Faizli Konut Kredisi Veren Bankalar

Yükselen ev fiyatları yüzünden konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyenler, düşük faizli konut kredilerini araştırıyor. Ağustos ayına girilirken en düşük konut kredisi veren bankalar arasında Halkbank öne çıkıyor. Halkbank konut kredisi kampanyasında 5 milyona kadar sıfır ve ikinci el konutlar için yüzde 1.20 faiz oranı uygulanıyor. Türkiye İş Bankası da özel bankalar arasında düşük faizli konut kredisi kampanyası ile dikkat çekiyor. İş Bankası’ndan 2 milyon TL’ye kadar 10 yıl vadeli konut kredisini yüzde 2 faiz oranıyla çekmek mümkün oluyor.