Kira sözleşmesi olmadan evini kiraya veren ev sahibi kiracıyı istediği zaman evden çıkarabilir mi?

Ev sahipleri son dönemlerde kira sözleşmesi yapmadan evlerini kiraya vermeye başladılar. Bu şekilde kiracıyı istediği zaman evden çıkarabileceğini düşünen ev sahipleri büyük bir imkan bulduklarını düşünüyorlar. Kanunlara göre bu durumda kiracı istenildiği zaman evden çıkarılabilir mi?
Kira sözleşmesi olmadan evini kiraya veren ev sahibi kiracıyı istediği zaman evden çıkarabilir mi?

Kira fiyatlarına gelen zamların ardından ev sahiplerin en sevmedikleri şey eski kiracılar oldu. Yeni kiracılardan sürekli yüksek kira bedeli alan ev sahipleri eski kiracılardan bu yüksek tutarları alamıyorlar. Ev sahiplerine karşı kiracıları koruyan en önemli dayanak ise kira sözleşmesi oluyor. Geçerli bir kira sözleşmesi olan bir kiracıyı ev sahibi kolay kolay evden çıkaramıyor. 

KİRA SÖZLEŞMESİ OLMADAN EVLERİ KİRAYA VERMEYE BAŞLADILAR!

Ev sahipleri son dönemlerde kira sözleşmesi olmadan evlerini kiraya vermeye başladılar. Bunun gerekçesi de kiracının kolay bir şekilde evden çıkarılabilmesi olarak gösteriliyor. Kira sözleşmesi ile kendilerini bağlamadıklarını düşünen ev sahipleri kiracının geniş haklarını da bir anlamda ortadan kaldırmış oluyorlar. Bu şekilde kiralamalar yaygınlaşırken hukuk kurallarının bu konuya yaklaşımı merak ediliyor. 

KİRA SÖZLEŞMESİ YAPMAYAN EV SAHİPLERİ DİKKAT!

Ev sahibi kira sözleşmesi yapmadan evini kiraya verdiğinde esasında sadece kendi kendisini kandırabiliyor. Yasalara göre kira sözleşmesinin yazılı olarak yapılması bir zorunluluk değil. Ev sahipleri ile kiracılar arasında kira sözleşmeleri sözlü olarak da yapılabilir. Taraflar anlaşmaları halinde ev sahibi anahtarı teslim eder ve kiracı eve yerleşir. Bunun karşılığı olarak da kiracılar belirli periyotlarda ev sahibine kira ödemesi yaparlar. 

Kiracılar sözlü kurulan kira sözleşmelerini ispat etmek zorunda kalabilirler. Bunun için bazı detaylara bakılmaktadır. Kiracının o evde oturuyor olması bir ispat şeklidir. Ayrıca ev sahibine yapılan ödemeler de belgelenirse sözlü kira sözleşmesinin ispatı gerçekleşir. Elden kira ödeyen kiracılar ise bunu ispatlamakta büyük zorluk yaşayacaklardır. Kiracılar elden kira ödemesi yapsalar dahi ev sahibinden o ödemenin kira ödemesi olduğuna dair yazılı belge almalıdırlar.