Kira Yardımı e-Devlet Başvuru Ekranı! Kira Yardımı Başvurular Nasıl Yapılır?

e-Devlet üzerinden kira yardımı başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar başvuruların hangi şartlar altında sağlandığını merak ediyorlar.
Kira Yardımı e-Devlet Başvuru Ekranı! Kira Yardımı Başvurular Nasıl Yapılır?

e-Devlet üzerinden kira yardımı başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar başvuruların hangi şartlar altında sağlandığını merak ediyorlar. Emlak365 olarak kira yardımı başvurularında hak sahibi olan vatandaşların özellikleri ile e-Devlet üzerinden kira yardımı yapacak vatandaşların izleyecekleri aşamaları adım adım aktarıyoruz.

Son dönemlerde en fazla araştırılan başlıklardan birisi de kira yardımı ödemeleri. Vatandaşlar e-Devlet üzerinden başvuruları alınan kira yardımı ödemeleri için detayları öğrenmek istiyorlar. e-Devlet üzerinden yapılan başvuru aşamasında dikkat edilmesi gereken hususları da merak eden vatandaşlar için 2020 yılı kira yardımı ödemelerine dair esasları aktarıyoruz.



2020 YILI KİRA YARDIMI ÖDEMELERİ



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sağlanan kira yardımı ödemeleri kentsel dönüşüm programları kapsamında sağlanıyor. Konuya ilişkin son açıklama ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan gelmişti. Bakan Kurum yaptığı son açıklamasında 36 ay olarak ödenen kira yardımlarında sürecin 48 ay olarak değiştirildiğini açıklamıştı.



Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemenin ardından kendi Twitter hesabından açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum “Riskli ve rezerv yapı alanlarında muhtelif sebeplerle dönüşüm projesi bitmediği için evini alamayan vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması adına kira yardımını 36 aydan 48 aya çıkarıyoruz” ifadelerini kullandı.



BAŞVURULAR E-DEVLET'TEN



Kira Yardımı e-Devlet Başvuru Ekranı! Kira Yardımı Başvurular Nasıl Yapılır?



Kira yardımı ödemeleri için başvuruda bulunacak olan vatandaşlar aşağıda yer alan e-Devlet bağlantısını kullanabilirler. Bağlantıya tıklayan vatandaşlar "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" ekranına ulaşacaklar. Burada yer alan Başvuru Yap butonuna tıklayacak olan vatandaşlar başvurularını e-Devlet üzerinden bildirmiş olacaklar.



e-Devlet Kira Yardımı Başvuru Ekranı için TIKLAYINIZ



Emlak365.com