Kiracı cinneti! Avcılar'da evden zorla çıkartılan kiracı evi yaktı iddiası

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar her geçen gün artarken ev sahibi tarafından evinden tahliye edilen kiracının boşalttığı evi ateşe verdiği iddia edildi.
Kiracı cinneti! Avcılar'da evden zorla çıkartılan kiracı evi yaktı iddiası

Yükselen kiralık ev fiyatları ev sahipleri ile kiracılar arasında zam krizi yaşanmasına neden olmuştu. Hükümet tarafından alınan yüzde 25 yasal zam sınırı da yaşanan sorunlara çare olmamış, pek çok ev sahibi ya bu oranı kaybetmeyerek daha yüksek zam yaparak kira sözleşmesini yenilemiş ya da bir şekilde kiracısını evden çıkartmanın yollarını aramaya başlamıştı. 

Yaşanan anlaşmazlıklar pek çok sorun yaşanmasına neden olurken yaşanan bu anlaşmazlıklar nedeni ile büyük olaylar da yaşanmaya başlanmıştı. Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle yaşanan olaylardan biri de İstanbul Avcılar'da meydana geldi. Ev sahibi tarafından zorla evinden çıkartılan kiracının evi ateşe verdiği iddia edildi. 

EVİ BOŞALTAN KİRACI ARDINDAN EVİ ATEŞE VERDİ İDDİASI! 

İstanbul Avcılar'da bir süredir ev sahibi ile anlaşmazlık yaşayan kiracı ev sahibini "evi boşaltırsam yıkarım, yakarım" tehditlerinde bulundu. Ev sahibi ise kiracının evi tahliye etmesinde ısrarcı oldu. Dün evi boşaltan kiracı bir kere daha evden ayrılırken evi yakmakla tehdit etti. Saat 04:00 sularında ise binada yangın başladı. 

Binadan alevlerin yükselmesi üzerine itfaiye ekiplerine haber verilirken çıkan yangın 3 katlı binayı sardı. Yangın itfaiyenin uzun süren çalışmaları sonucunda zorlukla söndürülürken olayda can kaybı meydana gelmedi ancak büyük çaplı maddi hasar yaşandı. Binada yaşayan kişiler büyük panik yaşarken ev sahibi ise kiracısından şikayetçi oldu.