Kiracı Esnafa Nefes Aldıracak Talep: İşyeri Kira Stopajı Kaldırılacak Mı?

Korana virüs salgını tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ekonomik olarak ağır kayıpların oluşmasına neden olurken virüs nedeni ile zorunlu olarak alınan kararlar en çok küçük ölçekli işletmeler ile esnafı zorlamıştı.
Kiracı Esnafa Nefes Aldıracak Talep: İşyeri Kira Stopajı Kaldırılacak Mı?

Korana virüs salgını tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ekonomik olarak ağır kayıpların oluşmasına neden olurken virüs nedeni ile zorunlu olarak alınan kararlar en çok küçük ölçekli işletmeler ile esnafı zorlamıştı. Konu hakkında açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken esnafın ayakta zor durduğunu belirterek hükümetten yeni taleplerde bulundu. Detaylar haberimizde...

Çin'den tüm dünyaya yayılan ve global bir ekonomik kriz etkisi yaratan Covid 19 Corana virüsü salgını Türkiye'de de özellikle Mart - Haziran ayları arasında ekonominin durma noktasına gelmesine neden olmuştu.



Haziran ayı itibari ile yeni normale geçiş yapan Türkiye'de kamu bankaları tarafından başlatılan yeni destek kredi paketleri ile ekonomide canlanma başlanmıştı. Ancak süreçte esnafın yaşadığı zorluklar ne yazık ki aşılamadı.



TESK BAŞKANI PALANDÖKEN: İŞYERİ KİRA STOPAJI HEMEN KALDIRILMALI!



Süreçte en büyük yarayı esnafın aldığını söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken esnafın darda olduğunu dile getirerek hükümetten yeni destek talebinde bulundu.



Korana virüs döneminde çok sayıda işyeri devlet tarafından alınan karar ile zorunlu olarak kapatılmış, devlete ve kamu kurumlarına ait olan işyerlerinde kira alacakları ertelenmiş, ancak şahıslara olan işyerlerinde kiracı olan esnaf açmadığı dükkanın kirasını ödemek zorunda kalmıştı.



Esnafın son derece zor bir dönemden geçtiğini belirten Palandöken esnafa ait olan kredi borçlarına 3 aylık ek erteleme talep ederken esnafın ödemiş olduğu kira stopajı rakamlarının da mutlaka iptal edilmesini istedi.



ESNAFIN VE YANINDA ÇALIŞAN PERSONELİN SGK PRİMLERİNİ DEVLET ÖDESİN



Binlerce esnafın yaşanan ekonomik dalgalanma nedeni ile SGK primlerini ödemekte zorlandıklarını belirten Palandöken yıl sonuna kadar esnafın ve esnafın yanında çalışan personelin SGK primlerinin devlet tarafından karşılanmasını talep etti.



Emlak365.com