Kiracı evden hangi durumlarda çıkarılır, süreç nasıl işler?

Ev sahibi ve kiracıların anlaşmazlıkları günden güde artıyor. Orta yol bulunamadığında ise kiracının evden çıkması gibi bir durum söz konusu olabiliyor.
Kiracı evden hangi durumlarda çıkarılır, süreç nasıl işler?

Kira fiyatlarındaki artış nedeniyle kiracı ile ev sahibi arasında ciddi problemler yaşanabiliyor. Bu tarz durumlarda ev sahipleri kiracıyı evden hangi durumlarda çıkarması gerektiği konusunda araştırma yapıyor.

Kira fiyatlarındaki artış nedeniyle bazı ev sahiplerinin dairesinde düşük fiyata oturan kiracılarını çıkartmak istediği görünüyor. Kiracılar ise kendilerine söylenen fiyatı yüksek bulunca oturduğu evden çıkmakta güçlük çekiyor. Bu durum ev sahibi ve kiracılar arasında ciddi problemlere neden oluyor ve sorun mahkemeye taşınıyor. Son zamanlarda kira davalarında ciddi artış yaşanması ise dikkat çekiyor.

haber-ankara-1280720-54.jpg

HANGİ DURUMLARDA KİRACI ÇIKARILABİLİR?

  • Kiracı eğer özenli davranma yükümlülüğüne uymuyorsa tahliye yapılabilir.
  • Kiralanan taşınmazda en az 1+10 yıldır ikamet eden kiracıya karşı tahliye davası açılabilir.
  • Kiralayan kişinin ve bakmakla yükümlü olduğu yakınlarının ihtiyaçları nedeniyle taşınmazın tahliyesi davası açılabilir.
  • Kira ödenmediği zaman tahliye talepli icra takibi yapılarak kiracıya belli bir süre tanınır ve süre sonunda kiranın ödenmemesi halinde icra hukuk mahkemesinde daha kısa süren bir tahliye davası açılabilir.
  • İflas eden kiracı varsa verilen süre içerisinde güvence göstermemesi halinde kiracıyı çıkarma gibi bir durum söz konusu olabilir.