Kiracı ve ev sahibi olan milyonlar bu ay zamlı ödeyecek! İtiraz etmeyenler 8.000 TL yatıracak cepler yanacak

Ev sahibi, kiracı fark etmiyor! Milyonlarca kişiyi ilgilendiren son dakika gelişmesi duyuruldu, apartman ve sitelerde oturanlara itiraz uyarısı geldi. İtiraz etmeyenler 8.000 TL yatıracak cepler yanacak...
Kiracı ve ev sahibi olan milyonlar bu ay zamlı ödeyecek! İtiraz etmeyenler 8.000 TL yatıracak cepler yanacak

Yükselen konut fiyatları ülkenin en çok konuşulan gündem maddeleri arasında yer alırken apartman ve sitelerde oturan milyonlarca kişiye kötü haber geldi. Hem ev sahibi hem de kiracı olan herkesi ilgilendiren ve ayrım yapılmayan dev zam büyük tepkiye neden olurken vatandaşlara itiraz uyarısı geldi. 

Ne yazık ki son dönemde yükselen kiralık ev fiyatları dar gelirli vatandaşların belini bükerken hem konut hem de kiralık ev fiyatlarında yaşanan yükseliş sonrasında bir zamda aidatlara geldi. Temmuz ayında asgari ücrete yapılan ara zam, Eylül ayında elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yapılan rekor zam sonrası apartman ve site yönetimleri rekor zamları açıklamaya başladı. 

APARTMAN AİDATI ZAMMI CEPLERİ YAKACAK! 2022 BİTMEDEN AİDAT ZAM ORANI İÇİN YENİ REKOR KIRILDI 

Özellikle de büyük site yönetimlerinde sorunlar yaşanmasına neden olan aidat rakamları için yeni zamlar peş peşe açıklanmaya başlandı. Site yönetimleri son yapılan zamları gerekçe göstererek 2023 yılını beklemeden zamları peş peşe yapmaya başladı. Apartman ve site yönetimleri Temmuz ayında gelen asgari ücret zammı sonrasında giderlerinin arttığını belirterek zam yapmaya başlamışlardı. Yapılan zamlar kiralarla yarışır hale gelen rakamlara neden olurken Eylül ayında da yeni zamlar açıklanmaya başlandı. 

Kiracı ve ev sahibi olan milyonlar bu ay zamlı ödeyecek! İtiraz etmeyenler 8.000 TL yatıracak cepler yanacak

EV SAHİBİ, KİRACI FARK ETMİYOR, HERKES ÖDÜYOR! 

Aidat ödemeleri pek çok il ve ilçede artık nerede ise kira fiyatına ulaşırken bazı ilçelerde bu rakam 8 bin liraya çıkıyor. Lüks sitelerde ödenen rakam 20 bin lirayı aşarken zamlı rakamlar kiracıların çifte kira, ev sahiplerinin ise kendi evlerinde adeta kira ödemesine neden oluyor. Aidat artışı için yönetimler son gelen doğalgaz ve elektrik faturası zamlarını gerekçe gösteriyor. 

Konu hakkında değerlendirme yapan İlknur Kovaç Bayraktar, “Toplanan avans miktarı enflasyon, vergilerin, asgari ücretin artışı gibi yönetimden kaynaklanmayan sebeplerle ortak alan yer ve tesislerin elektrik, su, bakım onarım maliyetleri aşırı artabilir" diyerek bu durumda yönetimin zam yapma hakkı olduğunu ancak zammın ortak apartman toplantısı ile kat maliklerinin çoğunluk oyu ile yapıldığını söyledi. Bu nedenle yüksek aidat ödemek istemeyen kişilerin mutlaka toplantılara katılarak itiraz etme haklarını kullanmaları gerektiğini belirtti. İtiraz etmeyenler İstanbul'da 8 bin liraya ulaşan apartman aidatı rakamlarını ödemek zorunda kalacaklar.