Kiracılar dikkat! Bunları yaparsanız evden çıkarılırsınız!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar en zirve noktada yaşanmaya devam ediyor. Peki kiracılar hangi detaylara dikkat etmeliler? Ev sahipleri kiracıları evden kolay bir şekilde nasıl çıkarabilirler?
Kiracılar dikkat! Bunları yaparsanız evden çıkarılırsınız!

Kiracılar son aylarda ev sahiplerinin akıl almaz istekleri ile karşılaşıyorlar. Aslında ev sahipleri de bu isteklerin mümkün olmadığını biliyorlar ama eski kiracılarını usandırıp evden çıkardıktan sonra fahiş fiyatla bir başkasına evlerini kiralamayı planlıyorlar. Bazı ev sahiplerinin kira gelirleri bu şekilde oldukça yükselebiliyor. Kiracılar ise bu durumda evden çıkmamak için neler yapabileceklerini merak ediyorlar. İşte kiracıların evden çıkarılmaması için yapılması gerekenler...

TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ VERMEYİN!

Kiracının ev sahibine tahliye taahhütnamesi vermesi son dönemlerde sık sık görülüyor. EV sahipleri kiracılardan bu taahhütnameyi talep ediyorlar. Kiracının bunu imzalaması demek kira sözleşmesinden doğan haklarının hemen hemen hepsini ev sahibine devretmesi anlamına geliyor. Tahliye taahhütnamesi varsa ev sahibi kiracıyı kolay bir şekilde evden çıkarabiliyor. Kiracılar öncelikle ev sahiplerine bu tahliye taahhütnamesini vermemelidirler.

KİRA ÖDEMELERİ AKSAMAMALI

Kira sözleşmesi ile hüküm altına alınan bir hak da ev sahibinin kira alacaklarına dairdir. Belirlenen zamanda kira ödemeleri kiracılar tarafından yapılmalıdır. Ev sahibi kiracıya bir sözleşme yılı içerisinde kira borcunu ödemediği için ihtarda bulunursa kiracının evden çıkarılması için kanuni gerekçe ortaya çıkmış oluyor. Bundan dolayı kiracılar kira ödemelerini asla aksatmamalıdırlar.

AİDAT ÖDEMEZSENİZ EVDEN ÇIKARILIRSINIZ

Kiracılar aidat ödemelerine de dikkat etmek zorundalar. Kiralanan evin aidat masrafı kiracılara aittir. Ancak bu aidat borcunun yasal muhatabı kiracı değil ev sahibidir. Bu borcun ödenmemesi kiracı için evden tahliye nedeni olabilir. Ev sahipleri bunu gerekçe göstererek kiracının evden tahliyesini isteyebilirler.

KOMŞULARINIZLA İYİ GEÇİNİN

Ev sahibine tahliye hakkı veren bir durum da kiracının komşular ile iyi geçinmemesidir. Sürekli komşuları ile kavga eden ve bundan dolayı şikayet edilen bir kiracıyı ev sahibi mahkeme yoluyla evden çıkarabilir. Bu iyi geçinme durumu ev sahibinin kendisi ile olan ilişkisi için de geçerlidir. Ev sahibi ile kavga eden, ev sahibine küfür eden, ev sahibini darp eden kiracının kira sözleşmesi mahkemesiz bir şekilde tek taraflı olarak feshedilir.