Kiracılar dikkat! Bunu yaparsanız aidat ödemezsiniz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yer alan kira sözleşmeleri kiracılık ilişkisinde uygulanacak kuralları belirliyor. Kiracılar kira sözleşmesi ile hangi hakları elde ederler? Kiracı kira sözleşmesine hangi maddeyi eklerse aidat ödemez?
Kiracılar dikkat! Bunu yaparsanız aidat ödemezsiniz!

Ev sahipleri ile kiracılar yaşadıkları sorunlarla gündeme gelmeye devam ediyorlar. Kira fiyatlarına yapılacak zamlarla tartışılan bu konuda yaşanan tek sorun bu değil. EV sahipleri ile kiracılar çok sayıda sorunla karşı karşıya gelebiliyorlar. Bu sorunların yaşanmaması için ise kira sözleşmesinde tüm detaylara yer verilmesi gerekiyor.

AİDAT ÖDEMELERİ EV SAHİPLERİ İLE KİRACILARI KARŞI KARŞIYA GETİRİYOR!

Aidat ödemeleri hem ev sahipleri için hem de kiracılar için sorun olabiliyor. Ev sahipleri kiracının aidat ödemelerinde direkt yasal sorumluluk sahibi oluyor. Hatta apartman ve site yönetimleri aidat borçlarından dolayı yasal işlem başlatmak istediklerinde kiracıdan daha çok ev sahipleri ile kanuni olarak muhatap olmak zorundalar. Kiracılar açısından ise sürekli zamlanan aidatlar mesele olabiliyor. Her iki tarafa da sorun olarak yansıyan aidat ödemeleri meselesine kökten çözüm bulmanın bir yolu var.

KİRA SÖZLEŞMESİNE AİDAT MADDESİ EKLENMELİ

Kira sözleşmesi yapılırken aidatlara dair bir madde eklemek hem kiracıları hem de ev sahiplerini bu dertten kurtarıyor. Kira sözleşmesine aidat ödemelerinin ev sahibine ait olduğuna dair bir madde eklenmesi durumunda kiracılar her ay aidat ödemek zorunda kalmıyorlar. Bu şekilde kira sözleşmesi yapan kiracılar aidat borçları ile muhatap olmuyorlar. Aidat farkı da dikkate alınarak taraflar bir kira bedelinde anlaşabiliyorlar.

EV SAHİPLERİ KİRACININ AİDAT BORCU BIRAKMASI RİSKİNİ ORTADAN KALDIRIYOR

Ev sahiplerinin aidat ödemelerini üstlenmelerinin onlar açısından bazı avantajları bulunuyor. Yasal olarak bu aidat borçlarının birinci derecede sorumluluğu zaten ev sahiplerinde oluyor. Ev sahipleri kiracısının aidat ödeyip ödemediğini takip etmek derdinden bu yolla kurtuluyor. Ayrıca kiracının aidat borcu biriktirip evden ayrılırken bunu ev sahibine bırakması gibi bir risk de otomatik olarak ortadan kalkıyor. Son dönemlerde bu şekilde yapılan kira sözleşmeleri çoğalmaya başladı.