Kiracılara 1000 TL Devlet Yardımı Parası Mı Ödeniyor? Dar Gelirliye Kira Yardımı Başvurusu Kaymakamlık ve Sosyal Hizmetler Üzerinden Nasıl Yapılır?

Korana virüs salgını nedeni ile milyonlarca kiracı ekonomik olarak yaşadığı sorunlar nedeni ile kirasını ödemekte zorlanmaya başlandı.
Kiracılara 1000 TL Devlet Yardımı Parası Mı Ödeniyor? Dar Gelirliye Kira Yardımı Başvurusu Kaymakamlık ve Sosyal Hizmetler Üzerinden Nasıl Yapılır?

Korana virüs salgını nedeni ile milyonlarca kiracı ekonomik olarak yaşadığı sorunlar nedeni ile kirasını ödemekte zorlanmaya başlandı. Peki, kiracılara kira yardımı var mı, Kiracılara 1000 TL yardım parası ödeniyor mu, korana virüs salgını boyunca kiracılardan kira alınacak mı, kiracıların durumu ne olacak, dar gelirliye kira yardımı başvurusu kaymakamlık ve sosyal hizmetler üzerinden nereden, nasıl yapılır, Soruların yanıtları haberimizde...

Korana virüs salgını nedeni ile pek çok işyeri tedbir kararları kapsamında kapatılırken bu işyerlerinde çalışan kişilerde ne yazık ki gelir kaybı yaşamıştı.



Bu süreçte en çok düzenli ödemeleri devam eden asgari ücretli çalışanlar olumsuz etkilendi. Devlet işten çıkarılan kişilere kısa çalışma ödeneği ile destek olmaya çalışırken kiracılar ise kira ödeme konusunda sıkıntıya düştü.



KİRACILARA 1000 TL YARDIM NEDİR, DEVLET KİRA YARDIMI ÖDÜYOR MU?



Süreçte kira yardımı en çok aranılan konuların başında yer alırken sosyal medya hesaplarında yayılan 1000 TL yardım ödemesi en çok konuşulanlar arasına girdi.



Bizde emlak365.com olarak gelen çok sayıda soru üzerine konu hakkında araştırma gerçekleştirdi. Devlet tarafından korana virüs sonrasında dağıtılmaya başlanan 1000 TL sosyal yardım parası ne yazık ki bazı kişiler tarafından kira yardımı olarak isimlendirildiği için böyle bir yanlış anlaşılma yaşandı.



Kiracılara 1000 TL Devlet Yardımı Parası Mı Ödeniyor? Dar Gelirliye Kira Yardımı Başvurusu Kaymakamlık ve Sosyal Hizmetler Üzerinden Nasıl Yapılır?



Şu anda devlet kiracılara kira yardımı parası adında direkt bir ödeme yapmıyor. Ancak korana virüs nedeni ile gelir kaybı yaşayan kişilere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı üzerinden 1000 TL sosyal yardım ödemesi yapılıyor.



Söz konusu yardım parası için e devlet başvuru linkine ulaşmak için TIKLAYINIZ...



SOSYAL HİZMETLER / KAYMAKAMLIK KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?



Devletin kira yardımları ödemede zorlanan kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Devlet tarafından yapılan kira yardımları için iki ayrı kategori üzerinden başvuruları alıyor.



Bunlardan ilki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm kira yardımı ödemesi olarak öne çıkıyor. Ancak, söz konusu rakam sadece evini kentsel dönüşüme vererek yenileme yapmak isteyen kişilere ödeniyor. Yani evin kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması şartı aranıyor. Bu kira yardımı ödemeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hesaplara aylık olarak düzenli olarak gerçekleştiriliyor.



Bir diğer kira yardımı ise ihtiyaç sahiplerine ödenen destek ödemesi olarak gerçekleşiyor. Bu ödemede kiramı ödeyemiyorum diyen dar gelirli vatandaşlara devlet sosyal hizmetler üzerinden aylık kira yardıım yapıyor. Söz konusu yardım için başvurular Kaymakamlık binasında bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden kabul ediliyor. Ancak süreçte korana virüs nedeni ile vatandaşların telefon ile başvuru yapmaları isteniyor.



Kiracılara 1000 TL Devlet Yardımı Parası Mı Ödeniyor? Dar Gelirliye Kira Yardımı Başvurusu Kaymakamlık ve Sosyal Hizmetler Üzerinden Nasıl Yapılır?



2020 KİRA YARDIMI ŞARTLARI NELER, KİMLER DEVLETTEN KİRA YARDIMI ALABİLİR?




  • Kira yardımı talebinde bulunan başvuru sahibinin dolduracağı ve teslimatını yapacağı başvuru belgesi,

  • Kira yardımı talebinde bulunan başvuru sahibine ait Nüfus cüzdanı veya ehliyet belgesi,

  • Kira yardımı talebinde bulunan başvuru sahibinin kiralık bir konutta ikamet ettiğini gösteren kira kontratı,

  • Kira yardımı talebinde bulunan başvuru sahibine ait muhtarlıktan alınmış fakirlik belgesidir.



KİRAMI ÖDEYEMİYORUM DİYEN KİŞİLER İÇİN ÖNERİLER?



Belediyelerden yapılacak olan kira yardımı başvurusu yanı sıra şu anda devlet bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından verilen 6 ay ertelemeli ihtiyaç kredisi başvurusunda da bulunabilirsiniz.



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan 0,49 faiz oranı ile 6 ay ertelemeli 10000 TL ihtiyaç kredisi başvurusu yapan kişilerin kira borcu ve gıda harcamaları gibi düzenli ödemeleri için destekleneceği açıklanmıştı.



Emlak365.com