Kiracının elektriğini kesen ev sahibine ceza!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar sürerken kiracının elektriğini kesen ev sahibine emsal ceza verildi. Ev sahibi elektriği kesebilir mi?
Kiracının elektriğini kesen ev sahibine ceza!

Yükselen kiralık ev fiyatları nedeniyle ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sorunlar ve tahliye davaları her geçen gün biraz daha artmaya devam ediyor. Kiracısını evden çıkarmak isteyen ev sahiplerinin ilk tercih ettiği yöntemlerden biri de kiracının elektrik, suyunu kesmek olarak öne çıkıyor. Kiracının elektriğini kesen ev sahiplerine ise yargıdan kötü haber geldi.

EV SAHİBİ ELEKTRİĞİ KESEBİLİR Mİ?

Son dönemde ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar her geçen gün artarken kiracısını evden çıkarmak isteyen ev sahiplerinin en çok tercih ettiği yöntemlerden biri de elektrik ve suyu kesmek oluyor. Elektriği ve suyu olmayan evde oturamayan kiracılar ise mecburen çıkmak zorunda kalıyor. Kiracının kirayı ödemediği ve borcu olduğu durumlarda bile ev sahipleri elektriği ya da suyu kesme hakkına sahip bulunmuyor.

Mahkeme tarafından açıklanan emsal karara göre ev sahibinin yapmış olduğu elektrik kesintisi kişinin barınma hakkının ihlali olarak kabul ediliyor. Yani yasal olarak suç işlenmiş oluyor Ev sahipleri elektriği kesmeleri durumunda hem maddi hem de manevi tazminat ödemek zorunda kalabiliyor. Bu nedenle kiracının tahliyesi için ev sahiplerinin yasal haklarını kullanması ve bu tip yasa dışı eylemlere başvurmamaları öneriliyor.

Genel Yayın Yönetmeni