Kiracının Ödemediği Elektrik Faturası Borcu İçin Ev Sahibine İcra Gelir Mi?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında meydana gelen çok sayıda konunun hukuki boyutu merak ediliyor. Kiracının ödemediği elektrik faturası borcundan ev sahipleri sorumlu tutulabilirler mi?
Kiracının Ödemediği Elektrik Faturası Borcu İçin Ev Sahibine İcra Gelir Mi?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında çok sayıda konuda anlaşmazlıklar yaşanabilmektedir. Bu anlaşmazlıklar zaman zaman tarafları mağdur edebilmektedir. Evini kiraya veren ev sahibi bazı sorumluluklara da sahip olmaktadır. Peki ev sahipleri kiracının ödemediği elektrik faturası borcundan dolayı herhangi bir sorumluluğa sahip midirler? Kiracı elektrik faturasını ödemediği için ev sahibine icra gelir mi?

KİRACI ELEKTRİK FATURASI BORCUNU ÖDEMEZSE NE OLUR?

Çok sayıda ev sahibi kiracılarının elektrik faturası borcunu ödememeleri durumunda neler olabileceğini merak etmektedirler. Bu konuda hükme varabilmek için bazı detaylara bakmak gerekmektedir. Bu detaylara göre sonuç da değişmektedir. Tedbirli olan ev sahipleri kiracının ödemediği elektrik faturaıs borcundan sorumlu tutulamazlar. Ancak tedbirsiz davranan ev sahipleri ise mağdur olacak şekilde bu borçla karşı karşıya kalmaktadırlar.

Ev sahipleri evlerini kiraya verirken kiracılarına abonelik gerektiren hizmetleri üzerilerine almalarını sağlamalıdırlar. Eğer ev sahibi adına olan bir elektrik aboneliği varsa bu aboneliğin kiracıya devri yapılmalıdır. Aksi durumda elektrik faturası borcunun tek yasal muhatabı ev sahipleri olur. Ev sahipleri bu devir işlemini yaptırmazlarsa kiracının ödemediği elektrik faturası borcundan dolayı icra işlemi ile dahi karşı karşıya kalabilir.

Elektrik faturası borcu konusunda sıkıntı yaşamak istemeyen ev sahipleri evlerini kiraya verirken bu aboneliği kiracının üzerine almalarını temin etmeliler. Bu şekilde yapılan bir işlemin neticesinde borç bizzat kiracının olacaktır. Herheangi bir şekilde ev sahibinin bu borçtan sorumlu tutulmalarına dahi imkan yoktur. Gerekli tedbirleri önceden daha işin başından alan ev sahiplerinin kiracının elektrik faturası borcunu ödemek durumunda kalmalarının ihtimali dahi bulunmamaktadır. Borç elektrik hizmeti sağlayan kurum tarafından kiracıdan tahsil edilir.