Kiralar Arttı, Şikayetler Patladı! Fahiş Zamlar Kiracıları Mahkemeye Taşıdı

Konut kiralarına gelen fahiş zamlar sonrasında vatandaşlar mağdur olurken kiracılar mahkemeye koştu.
Kiralar Arttı, Şikayetler Patladı! Fahiş Zamlar Kiracıları Mahkemeye Taşıdı

Pandemi dönemi, yeni konut üretiminin azalması, inşaat maliyet endeksinde yaşanan yükseliş ile konut fiyatlarına zam furyası ve mülteci göçü ile Türkiye'de kiralık ev fiyatlarında da rekor artışlar yaşanmıştı. Son olarak Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaşın etkisi ile Antalya'ya yaşanan yoğun göç ile Antalya'da kiralık ev fiyatlarına 2-3 kat zam yapılmıştı.

Kiracılar peş peşe gelen fahiş zamlara isyan ederken yüksek zam nedeni ile mahkemelerin iş yükü de arttı. Yüksek kira zammına itiraz eden kiracılar mahkemelere koşarken Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

YÜKSEK KİRA ZAMMINA İTİRAZ DAVASI PATLADI!

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz yapmış olduğu açıklamasında "Ocak ayından bu yana 1778 şikayet aldık. Antalya şube olarak tüketici tarafından farklı nedenlerle 1 yılda yapılan şikayet sayısına, 4 ayda ev sahibini şikayet eden kiracı sayısıyla ulaştık. Son 2 ayda şikayetler arttı" diyerek yabancıya konut satışının yasaklanmasını talep etti.

Antalya'da şu anda kiralık evlerin fiyatlarını yabancıların belirlediğini iddia eden Gündüz yüksek kira artışının devlet denetimi altına alınması gerektiğini söyledi. Antalya'da yaşayanların devlet tarafından korunması gerektiğini belirten Gündüz apartman aidatlarına fahiş zamların da tıpkı kira zamları gibi kontrol altına alınması gerektiğini, kiracıların ev sahiplerinin vicdanlarına terk edilmemesi gerektiğini söyledi. Antalya'da kiralık ev fiyatları Ukraynalıların gelişi ile 4-5 katına çıkmıştı.

Emlak365.com