Kiralar fırladı, öğrenciler kiralık ev yerine oda aramaya başladılar!

Ev kiralarında yaşanan yükseliş tüm hızı ile devam ederken kiralık öğrenci evi arayan öğrenciler fiyatlarda yaşanan yükseliş nedeniyle artık kiralık ev yerine kiralık oda aramaya başladılar.
Kiralar fırladı, öğrenciler kiralık ev yerine oda aramaya başladılar!

Türkiye genelinde konut fiyatlarında yaşanan rekor yükseliş ev kiralarına da olumsuz bir şekilde yansımıştı. Pandemi dönemi yasaklarının sona ermesi ve üniversitelerde yüz yüze eğitime geri dönülmesi ile öğrenciye kiralık ev konusunda sorunlar yaşanmaya başlanmış, öğrenciler geride bıraktığımız sene yükselen fiyatları protesto etmek için yurt genelinde barınamıyoruz eylemleri yapmaya başlamıştı. 

Bu sene İstanbul'da öğrenciler en düşük kiralık ev fiyatı olarak 10 bin TL talep edildiğini belirterek tepki göstermiş, yurt başvuruları rekor kırmıştı. Süreçte öğrenciler kiralık ev arayışını bir kenara bıraktı ve kiralık oda aramaya başladı. Eskiden ev kiralanan rakamlara öğrenciler tek bir oda kiralamaya razı gelirken evi olan ailelerde bu sayede ek gelir elde etme imkanı elde etmiş oldu. 

ODA KİRALAMA DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI, ÖĞRENCİYE KİRALIK ODA İLANLARI ARTTI!

Kiralık ev fiyatlarında astronomik rakamlar talep edilmesi ile üniversite öğrencileri kiralık oda ilanlarına yönelirken konu hakkında açıklama yapan İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü (İSTEB) Başkanı Ulvi Özcan Kadıköy ve Beşiktaş bölgelerinde bu modellerin yaygınlaştığını belirterek öğrencilere önceliği yurtlara vermelerini tavsiye etti. 

Özcan yaptığı açıklamasında “Bakana göre yurt açığı yok deniliyor. Bu nedenle öğrenciler önce yurda baksınlar. Geçen yılki ön kabulle yurt arama işlemlerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi. Öğrenciler genelde yurdu sevmez ancak bugün o gün değil, bulabiliyorlarsa gitsinler" diyerek aksi durumda yüksek rakamları kabul etmek zorunda kalacakları konusunda uyarıda bulundu.