Kiralık ev arayanlara uyarı yapıldı! İşte dolandırıcıların yeni tuzağı

Türkiye'de kiralık konut fiyatları artışını sürdürürken yeni bir eve çıkacak olanlar da ilanları incelemeye devam ediyor. İlan incelemeleri devam ederken dolandırıcıların yeni tuzağına dikkati çeken uzmanlar da uyarılarını sıraladı.
Kiralık ev arayanlara uyarı yapıldı! İşte dolandırıcıların yeni tuzağı

Türkiye'de kiralık daire fiyatlarında yaşanan yükselişten kaynaklı olarak kiralara artış sınırı uygulanıyordu. Yüzde 25 olarak uygulanan kira artış sınırı ile ilgili olarak yeni açıklamalar gelmeye devam ederken kiralık ev arayanlar için yeni açıklama geldi.

Dolandırıcıların yeni yöntemi belli olurken özellikle kiralık daire arayanların bu tuzağa düşmemeleri için yeni açıklamalara yer verildi. Gerçekte olmayan konutu internette uygun fiyata ilana koyan dolandırıcıların yöntemi açıklandı.

KİRALIK EV ARAYANLAR DOLANDIRICILARIN TUZAĞINA DÜŞMEYİN

Gayrimenkul fiyatlarındaki artış sonrası bütçesine uygun ev kiralamak isteyen vatandaşlar, internetteki sahte ilanlarda dolandırıcıların kapora tuzağı ile karşı karşıya kaldı. Dolandırıcıların kiralamaya ilişkin güven vermek amacıyla kapora talep ettiklerinin tespit edildiğini ifade eden uzmanlar ise kiralık konut arayan vatandaşları tapu sahibiyle görüşmesi konusunda uyardı.

ekran-goruntusu-2024-06-20-125214.png

Gerçekte olmayan konuta dair bilgilerin yer aldığı ilanlarda, bağlantı kurdukları kişiden para talep eden dolandırıcılar, ucuza ev kiralamak isteyenlere mağduriyet yaşattı. Havale yoluyla kapora ödenmesi sonrası ilanı kaldıran, telefon hattını iptal eden dolandırıcılardan şikayet edenler, haklarını aramak için savcılık ya da tüketici hakları derneklerine başvurdu. Uzmanlar da burada fiziki olarak evlerin görülmesi gerektiğine dikkati çekti.