Kiralık Ev Kalmayınca Dolandırıcılar Tatlı Paranın Peşine Düştü: Sahibinden Ucuz Kiralık Ev Tuzağı

Konut fiyatları büyük bir hızla yükselmeye devam ederken yaşanan yükseliş kiralık evlere da yansımıştı. Hem kiralık ev fiyatları yükselmiş hem de boş kiralık ev bulmak zorlamıştı.
Kiralık Ev Kalmayınca Dolandırıcılar Tatlı Paranın Peşine Düştü: Sahibinden Ucuz Kiralık Ev Tuzağı

Pandemi döneminde tüm dünyada konut fiyatları büyük bir hızla yükselmeye başlarken süreçte dünya genelinde ev fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye olmuştu. Türkiye'de konut fiyatları büyük bir hızla yükselirken yaşanan bu yükseliş kiralık ev fiyatlarına da yansımıştı.

Korona virüs salgının etkileri kadar Türkiye'nin Suriye ve Afganistan'dan gelen yoğun göç dalgası da kiralık ev krizini tetiklemişti. Yaşanan süreçte hem kiralık ev bulmak zorlaştı hem de kiralık ev fiyatları adeta alev almıştı. Yaşanan bu olumsuz durum kiralık ev arayan kişileri hedef alan dolandırıcıların da iştahını kabarttı.

SAHİBİNDEN UCUZ KİRALIK EV ARAYANLAR DOLANDIRICILARIN HEDEFİNDE!

Habere konu olay İstanbul'da yaşandı. 34 yaşında olan mimar M.A. ev aramaya başladı. Kiralık ev arayan mimar aradığı evi bir türlü bulamayınca internet üzerinden hizmet veren büyük bir platformda yer alan ilana yöneldi. Site içerisinde yer alan 2+1 daireye 4 bin TL kira istendiğini gören mimar evi kiralamak için ilanda yer alan telefonu aradı.

Kiralık Ev Kalmayınca Dolandırıcılar Tatlı Paranın Peşine Düştü: Sahibinden Ucuz Kiralık Ev Tuzağı

Yaptıkları görüşmede evin kiralandığını söyleyen ev sahibi evin annesine ait olduğunu, annesinin vefat ettiğini, evi kiraya vererek yaşadığı şehre döneceğini söyledi. Görüşmenin sonlandırılmasının ardından 1 saat geçtikten sonra kendisini ev sahibi olarak tanıtan kişi bir kere daha mesaj gönderdi ve anlaştıkları kişiye evi vermekten vazgeçtiğini belirterek evi tutmak istemesi durumunda 4 bin TL kapora göndermesi halinde evi mimara kiraya vereceğini söyledi. Kaporayı gönderen mimar daha sonra ev sahibine ulaşamayınca dolandırıldığını anladı. Uzmanlar ilanlarda belirtilen kişilere güvenilmemesi ve yetki belgesi olan emlakçılar dışında kimseye kapora ödenmemesi konusunda uyarıda bulundular.