Kiralık eve çıkacak üniversite öğrencilerine uyarı!

Yakın zaman içerisinde açılacak olan üniversiteler için öğrencilere önemli bir uyarı yapıldı. KYK yurt başvurularının açıklanmasının akabinde yurt kazanamayan öğrenciler kiralık evlere yönelecek. Kira sözleşmesi imzalayacaklar dikkat!
Kiralık eve çıkacak üniversite öğrencilerine uyarı!

Uzmanlar, kira sözleşmesinde öğrencilerin haklarının korunması gerektiğini ifade ederek, kira sözleşmesi yapıldıktan sonra çıkarma talebinin geçerli olmayacağı ifade edildi. Buna göre 1 yıllık kira sözleşmesi imzalandıysa ve ev sahipleri 11. Ayda ihtarname göndermiyorsa, sözleşme 1 yıl daha otomatik olarak yenilenecek.

ÖĞRENCİLER SÜRECE UYSUN

Konuya ilişkin açıklama Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay tarafından geldi. Altınay yaptığı açıklamasında kiralama sürecinde prosedürlere uyulması gerektiğinin altını çizerek, “Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi olan emlak ofislerinden yapacakları kiralamalarda, kira kontratları kiralayan kişi, kiraya veren ev sahibi ve kefili ile birlikte düzenlenir. Tahliye taahhütnamesi alınır. İlk ay peşin ödemek kaydıyla 11 aylık senet düzenlenir. Öğrencilerimiz bu süreçlere uysunlar" şeklinde konuştu.

EV SAHİBİNİ ÇAĞIRIN

Kira sözleşmesi yapılmadan önce emlakçının Kira Yetkisi Sözleşmesi olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini ifade eden uzman isim, eğer yetki yoksa, ev sahibinin sözleşme imzalanma sırasında kesinlikle çağırılması gerektiğinin altını çizdi.

EMLAKÇILAR ODASI YA DA TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞVURUN

Bazı ev sahiplerinin evlerini kiraya vermek için memur ya da emekli kefil şartı koyduklarını söyleyen Altınay, eşitlik ilkesine uyularak uygun bir kefil ile sözleşmenin yapılabileceğini ifade etti. Kefil bulunmaması sebebi ile öğrencilerden evi boşaltılmasının talep edilemeyeceğini söyleyen Altınay, öğrencilerin 11. Aydan sonra ihtarname gelmemesi durumunda evden çıkartılması isteniyorsa Emlakçılar Odası’na ya da Ticaret İl Müdürlükleri’ne başvurabileceklerini belirtti.