Kiralık evlerde yeni dönem! Ev sahipleri TL yerine bakın artık ne kullanacak?

Türkiye'de kiralık işyeri ve konutlarda yükselen enflasyon nedeniyle yeni bir dönem başladı. Artık TL yerine bakın ev sahipleri ne istiyor?
Kiralık evlerde yeni dönem! Ev sahipleri TL yerine bakın artık ne kullanacak?

Kiralık evlerde yeni dönem! Ev sahipleri TL yerine bakın artık ne kullanacak? - Son dönemde ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ve sorunlar Türk Lirası'nda büyük değer kaybı yaşanmasına neden olmuş, TL'de yaşanan kayıplar ne yazık ki pek çok kişiyi mağdur etmişti. Türk Lirası'nda yaşanan değer kaybı nedeniyle fiyatlar rekor üzerine rekor kırarken yaşanan yükseliş kiralık ev bedellerini de olumsuz etkilemişti.

Kiralık ev fiyatları cepleri yakarken son 2 senedir uygulanan devam eden kiralık ev sözleşmesindeki yüzde 25 zam sınırı da Temmuz ayında hükümet tarafından alınan kararla sona erdirilmişti. Yaşanan süreçte ev kiraları ev sahipleri ile kiracılar arasında büyük sorunlar yaşanmasına neden olurken aranan formül sonunda bulundu.

KİRALIK EV FİYATLARINDA TL DÖNEMİ SONA ERDİ! İŞTE YENİ YÖNTEM...

Türkiye'de kira bedelleri kiracılar ile mal sahipleri arasında anlaşmazlıklar yaşanmasına neden olurken bu soruna çözüm arayan taşınmaz sahibi formülü buldu. 40 M2 dükkanı olan işyeri sahibi boş dükkanı için yeni ilan yayımladnı. Daha önce dükkanını 400 ekmek karşılığı kiraya veren dükkan sahibi bu sefer kiracılara 3 seçenek sunduğu yeni ilan yayımladı.

KİRADA TAKAS DÖNEMİ BAŞLADI...

Dükkan sahibi ‘Kira bedeli aylık 2 gram 24 ayar altın, 100 litre mazot veya yıllık 50 bin lira peşin' seçenekleri ile ilana çıkarken ilanı gören vatandaşlar ise büyük şaşkınlık yaşadı. Takas sistemine geri döndüğü belirten dükkan sahibi kullanmak için mazot veya altın talebinde bulunduğunu dile getirdi.

İlanı gören kişilerin şaşırdığını belirten dükkan sahibi kendisini korumak için böyle bir yöntemi tercih ettiğini belirterek aylık kira bedeli olarak TL istemek yerine altın ya da mazot talep ettiğini bu şartı kabul eden kişilere taşınmazını kiraya vereceğini söyledi.

Genel Yayın Yönetmeni