Kiralık ve satılık evler için yeni dönem 15 Eylül’de başlıyor

Kiralık ve satılık evler için yeni dönem startı verildi! Aktarılan son habere göre 15 Eylül tarihinden itibaren o kararın uygulamaya geçeceği belirtildi. İşte detaylar
Kiralık ve satılık evler için yeni dönem 15 Eylül’de başlıyor

Konut fiyatlarının hızlı bir şekilde artması piyasadaki arzın daha hızlı bir şekilde artış göstermesine neden oluyor. Kiralık ve satılık ev ilanları için harekete geçen devlet, yeni kararı duyurdu. 1 Ocak’ta başlayacak olan işlemlerin artık e-Devlet üzerinden yapılabileceği ifade edildi.

Yapılan açıklamada Belgesiz Emlak işletmelerinin karara uymaması halinde ciddi yaptırımlarla karşılaşacağı belirtildi.

KİRALIK VE SATILIK EV İLANLARINA DİKKAT

Kiralık ve satılık ev ilanları için devlet harekete geçti. Bundan sonra Belgesiz Emlak işletmeleri ilan vermeyecek. Yapılacak olan yetkilendirmenin de 3 ay boyunca devam edeceği ifade edildi. 15 Eylül tarihinden itibaren uygulamaya başlayacak.

1 OCAK 2025'E DİKKAT

Konu ile ilgili Özelmacıklı yaptığı açıklamasında yeni karara ilişkin şunları söyledi:

“Kendine ait ya da bu akrabalık bağında olmayan 3. kişilere ilan verme izni verilemeyecek. Bunun dışında ilanların portallara verilebilmesi ancak e-Devlet sistemi üzerinden yetki belgesi olan emlak işletmelerine yetki verilerek yapılabilecek. 15 Eylül 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar sorgulama sonucu olumsuz olsa bile doğrulama olmaksızın da ilan verilebilmesi mümkün olacak. Doğrulama yapılarak yayınlanan ilanlarda ise “EİDS'den yetki doğrulamasının yapıldığı” yönünde bir logoya/ibareye yer verilecek. 1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla ise uygulama yetki doğrulaması yapılmadan ilan verilemeyecek”

KARARIN İLK AŞAMASI 15 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

Buna göre 15 Eylül tarihinden itibaren 31 Aralık 2024 tarihine kadar sorgulama sonucu bile olmadan ilan verilmesi mümkün olacak. Ancak 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren uygulama yetki doğrulaması ile çalışacak. Yetki doğrulaması yapamayanlar ilan veremeyecek. Kararın ilk aşaması 15 Eylül 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Bu şekilde düzensiz kiralık ve satılık ev ilanlarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.