Kirası En Yüksek ve En Ucuz İller 2020 Sıralaması Açıklandı! Bu İllerde Evi Olanlar Yaşadı

Türkiye'nin en büyük online gayrimenkul değerleme şirketleri arasında yer alan Endeksa yeni kiralık daire fiyatları endeks raporunu yayımladı.
Kirası En Yüksek ve En Ucuz İller 2020 Sıralaması Açıklandı! Bu İllerde Evi Olanlar Yaşadı

Türkiye'nin en büyük online gayrimenkul değerleme şirketleri arasında yer alan Endeksa yeni kiralık daire fiyatları endeks raporunu yayımladı. Yaz döneminde yaşanan artışlar sonrası kira getirisi en çok değerlenen iller de belirlendi. İşte Türkiye'de kirası en düşük ve yüksek iller ile kira getirisi en çok artan şehirler listesi 2020!

Endeksa korana vriüs salgını sonrasında konut fiyatlarında yaşanan değişimleri dikkate alarak yeni bir değerleme raporu yayımladı.



Yayımlanan rapor ile Türkiye'de kira getirisi en çok artan iller listesi de belirlenmiş oldu.



KİRA GETİRİSİ EN ÇOK ARTAN İL ANTALYA, KİRA GETİRİSİ EN ÇOK ARTAN İLÇE ALANYA OLDU!



Açıklanan rakamlara göre Türkiye'de söz konusu dönemde kira getirisi en çok artan ilimiz Antalya oldu. Antalya'nın Alanya ilçesinde kira getirisi değişim oranı yüzde 31 seviyesine çıkarak büyük bir rekora imza atarken Alanya'da ortalama daire kirası bir yılda metrekare başına 11,05 liradan, 14,44 liraya yükseldi.



2020 yılında Alanya'da ortalama konut kirası ise 1.763 TL olarak açıklandı.



TÜRKİYE'DE KİRASI EN YÜKSEK VE EN UCUZ İLLER 2020 LİSTESİ!



Açklanan rakamlara göre Türkiye'de kirası en ucuz ilimiz Ağrı olurken en pahalı kiralık evler ise İstanbul'da yer aldı.



Bu iki şehir aynı zamanda en ucuz ve en pahalı satılık evler listesinde de aynı sıralamada liste başı oldu. Kiralık ev fiyatları için şehirlerin sosyo ekonomik yapıları belirleyici olurken yine kiralık daire fiyatları için ise şehrin göç alım hızı ve ünivertise öğrencilerinin yoğun başvuruları nedeni ile üniversite sayısı belirleyici oldu.



Emlak365.com