Kirasını IBAN'a yatıranlar dikkat! Yargıtay emsal karar açıkladı kiracılar aman dikkat

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile kiracıların kirayı IBAN numarasına yatırmaları zorunlu hale getirilmişti. Kirayı IBAN'a yatıranlar dikkat!
Kirasını IBAN'a yatıranlar dikkat! Yargıtay emsal karar açıkladı kiracılar aman dikkat

Kirasını IBAN'a yatıranlar dikkat! Yargıtay emsal karar açıkladı kiracılar aman dikkat - Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiren yeni emsal karar Yargıtay tarafından açıklandı. Kiralık ev fiyatlarında yaşanan rekor yükseliş sonrasında ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar da artmış, her iki taraf sık sık karşı karşıya gelmeye başlamışlardı.

Yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle taraflar sık sık mahkemeye başvuru yapmaya başlamıştı. Davalar sonuçlandırılmaya devam ederken kiracılar ve ev sahipleri için emsal olacak bir kararı da Yargıtay açıkladı. Yargıtay tarafından açıklanan emsal karar ile kirasını IBAN'a yatıran kiracıları endişelendirecek bir gelişme yaşandı. İşte o kararın detayları...

KİRAYI IBAN'DAN YATIRAN KİRACILARA KÖTÜ HABER!

Kiralık ev fiyatlarında yaşanan yükseliş sonrasında ev sahipleri ile kiracılar karşı karşıya gelmiş, devam eden kira sözleşmelerinde uygulanan yüzde 25 zam sınırı nedeniyle tahliye davaları artmıştı. Ev sahipleri kiracılarını evden çıkarmanın yollarını aramaya başlarken kirasını 1 lira bile eksik yatıran ya da 1 gün bile geciktiren kiracılar tahliye edilmeye başlanmıştı.

iban-1.jpg

Yargıtay davasına konu olan olayda ev sahibi kiracının kirasını eksik yatırdığını belirterek dava açtı. Kiracı ise kirayı tam yatırdığını belirterek davaya itiraz etti. Ancak yapılan incelemede bankanın havale masrafı olarak 31,50 TL kesinti yaptığı bu nedenle de kiranın eksik yatırıldığı tespit edildi. Mahkeme ev sahibini haklı buldu ve kiranın eksik yatırıldığı belirtilerek kiracının evden tahliyesine karar verildi. Bu nedenle kirasını IBAN üzerinden yatıran kiracıların kesinti tutarına dikkat etmeleri gerektiği uyarısı yapıldı.

Genel Yayın Yönetmeni