Kızılay - Dikmen ve Dikimevi - Natoyolu Metrosu İçin Son Durumu Başkan Yavaş Açıkladı!

Ankara'nın yeni metro hattı projeleri hakkında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yeni açıklamalarda bulundu. Metro hatlarında son durum ne, ne zaman açılacak, ihale tarihi belli mi?
Kızılay - Dikmen ve Dikimevi - Natoyolu Metrosu İçin Son Durumu Başkan Yavaş Açıkladı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankaralıların yakından takip ettiği yeni metro hattı projeleri hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Kızılay - Dikmen metro hattı ve Dikimevi - Natayolu projesi hakkında son durum kamuoyu tarafından da yakından takip ediliyordu.

Bölge Muhtarları ve Semt Dernekleri İstişare Toplantısı'na katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Ankara'da ulaşım sorunlarını büyük oranda azaltacak 2 yeni metro hattı projesi hakkında önemli açıklamalar yaparak sona yaklaşıldığı müjdesini verdi.

BAŞKAN MANSUR YAVAŞ AÇIKLADI: ANKARA'NIN YENİ METRO HATLARI İÇİN SON DURUM NE?

ABB Başkanı Mansur Yavaş yapmış olduğu açıklama ile "Kızılay-Dikmen Metro Hattı'nın proje çalışması öncesinde "ortak akıl" adına muhtarlarımızla istişare ettik. Aralık ayı başında ise akademisyenlerimizle bir araya geleceğiz. Dikimevi-Natoyolu Projemizde ise sona yaklaştık. Çok yakında yetkili birimlere onaya ileteceğiz" diyerek yapımı beklenen yeni metro hatları projelerinde son durumu kamuoyuna duyurdu.

Kızılay - Dikmen ve Dikimevi - Natoyolu Metrosu İçin Son Durumu Başkan Yavaş Açıkladı!

ANKARA'DA METRO PROJELERİ NE DURUMDA?

Ankara yeni metro hattı projeleri arasında yer alan Kızılay - Dikmen Metro Hattı projesinde çalışma öncesi ortak akıl toplantıları düzenleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı başında ise akademisyenlerle bir araya geleceklerini söyledi.

Dikimevi - Natayolu Projesi konusunda da sona gelindiğini belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sona yaklaştıklarını belirterek projenin yakında yetkili birimlere onay verilmesi adına sunulacağını söyledi. Proje onayı alındıktan sonra ihale tarihi belirlenecek.