Komşularıyla Kavga Eden Kiracının Kira Sözleşmesi Feshedilir Mi?
Kiracılar ile ev sahipleri tarafından yapılan kira sözleşmeleri taraflara farklı yükümlülükler yüklemektedir. Bu kira sözleşmesi kiracının üç önemli sorumluluğu doğmaktadır. Buna göre kiracılar kira borçlarını belirlenen ödeme günlerind eyapmak, kiralananı hor kullanmadan muhafaza etmek ve komşularla sayılı bir ilişki kurmakla yükümlüdürler. Bu üç yükümlülüğü de yerine getiren kiracıların ev sahipleri tarafından evden çıkarılması oldukça zordur. Ancak her üçünün de yerine getirilmesi gerekmektedir.
KOMŞULARLA GEÇİNEMEYEN KİRACI EVDEN ÇIKARILIR MI?
Kiracılar genellikle kira ödemeleri yapmaları halinde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmayacaklarını düşünmektedirler. Ancak işin esasında kiracıların evi muhafaza edip komşularla iyi geçinmek zorunlulukları da vardır. Bu zorunluluğu yerine getirmeyenler için ise ev sahipleri bazı yaptırım yollarına başvurabilirler.
Komşuları tarafından ev sahibine sürekli şikayet edilen bir kiracıya ev sahibinin yazılı ihtarname gönderme hakkı bulunmaktadır. Bu ihtarnamede kiracıya 30 gün süre verilir ve komşulara rahatsızlık veren konunun ortadan kaldırılması istenir. Aksi durumda ise kira sözleşmesinin feshedileceği bildirilir. Ancak bu şekilde ihtarnameye sebep olacak durum somut bir olaya bağlanmalıdır. Belgelenemeyen veya şahit gösterilemeyen bir olaydan dolayı kiracı evden çıkarılmaz. Lakin tamamen usule uygun bir gerekçe ile gönderilen ihtarname sonrasında kiracı komşulara rahatsızlık vermeye devam ederse o zaman evden çıkarılma süreci başlayabilir.
İHTARNAMESİZ KİRA SÖZLEŞMESİ FESHEDİLİR Mİ?
Kiracıların komşularına rahatsızlık verdikleri bazı durumlarda ev sahiplerine ise ihtarnamesiz bir şekilde kira sözleşmesini sonlandırıp kiracıyı evden çıkarma hakkı verilmektedir. Balkonda yangın çıkarmak, kiralanan evi randevu evi olarak kullanmak, kiralananı fen akullanmak gibi nedenlerden dolayı komşular rahatsız edilirse o zaman ev sahibi kiracıyla herhangi bir iletişime geçmeden kira sözleşmesini sona erdirebilir.