Konut almayın diyenlere çok sert çıktı! Ev almayan parklarda yatacak

Konut fiyatlarının artması ve kredi faizlerinin yükselmesi sonrası fiyatların düşeceğini iddia edenlere finans analisti İslam Memiş Sert çıktı. Ev almayanların sokaklarda yatacağını dile getiren Memiş, konut yatırımına yönelinmesi gerektiğini belirtti.
Konut almayın diyenlere çok sert çıktı! Ev almayan parklarda yatacak

Gayrimenkul sektörü oldukça durgun bir dönemden geçiyor. Fiyat artışları sonrası Merkez Bankası da politika faizini yüzde 50'de sabit bırakırken konut kredisi faiz oranları yükseldi. Konut kredisi faiz oranlarının artması ile beraber nakit ihtiyacını çeşitli nedenlerle gideremeyenlerin konuta olan rağbeti azaldı.

Konut satışlarında yaşanan düşüş dikkati çekerken fiyatların düşmesini bekleyenler de yapılan açıklamaları yakından takip ederken konut fiyatlarının ne zaman düşeceği merak edildi. Konut fiyatlarının ne zaman düşeceğine ilişkin açıklamalar takip edilirken 'Konut fiyatları düşecek, almayın' diyenlere Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten yanıt geldi.

''VAKTİN VARKEN AL, YOKSA PARKLARDA YATACAKSIN''

Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş, konut piyasasını değerlendirerek konut almak için fiyatların düşmesini bekleyenler için önemli bir değerlendirmede bulundu. Konut kredi faizlerinin yükselmesi ve inşaat maliyetlerindeki artış konut fiyatlarını yükseltirken bu koşullarda konut sahibi olmakta zorluk çeken vatandaşlar da konut fiyatlarının düşmesini beklemeye başladı. Bu çerçevede ''Konut fiyatları düşecek mi?'' sorusuna da yanıt aranmaya başladı.

konut-almayin-diyenlere-cok-sert-cikti-ev-almayan-parklarda-yatacak.webp

Memiş, konut fiyatlarında düşüş bekleyip ev almayanlar için sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 'Konut fiyatları düşecek, almayın' diyenlere sert cevap veren Memiş, yatırımcılara seslendi. Konut almanın zamanı olduğunu ve vakit varken herkesin ev sahibi olması gerektiğine vurgu yaptı. Uzman isim Memiş konut almak için bekleyenlere 'Fakirleştikçe fakirleştin' diyerek seslendi.

konut-almayin-diyenlere-cok-sert-cikti-ev-almayan-parklarda-yatacak.jpg

“Konut fiyatları düşecek, almayın, bekleyin, hatta satın” diyenlere inananlar var ya; İşte onlara verilecek en güzel cevap'' ifadeleri ile seslenen Memiş, “Alma kardeşim alma, hatta sat, sat ki elin yabancısı fırsat kolluyor nasıl bedavaya alırım diye onlara kıyak yapmış olursun. Sen mal sahibi olma, sen çadırda yaşa, onların istedikleri de bu.'' dedi.

konut-almayin-diyenlere-cok-sert-cikti-ev-almayan-parklarda-yatacak-001.webp

Sözlerine devam eden Memiş, ''Sana yapılacak bir şey yok. Seni artık tedavi edemeyiz. Bu laflara kanıp fakirleştikçe fakirleştin. Başını sokacak bir ev sahibi ol vaktin varken, yoksa parklarda yatacaksın” diyerek ev almayanların ilerleyen süreçte de ev alamayacaklarını ifade etti.

NOT: Bu yazıda herhangi bir yatırım tavsiyesi yer almamaktadır.