Konut fiyat artışında Türkiye ilk sırada

İstanbul Planlama Ajansı tarafından açıklanan verilere göre konut fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye oldu. Küresel piyasalarda Türkiye konut fiyatlarında zam rekoru kırdı.
Konut fiyat artışında Türkiye ilk sırada

Koronavirüs salgını döneminde konut fiyatlarında başlayan artış düşmek bir yana her geçen gün biraz daha artmaya devam ederken ev fiyatları da cep yakmaya başlamıştı. Ev sahibi olmak isteyen kişiler yükselen fiyatlar nedeni ile geri adım atmakta zorlanırken Türkiye zam konusunda küresel piyasalarda zam rekoru kırarak ev fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu. 

İstanbul Planlama Ajansı tarafından açıklanan verileri değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe konut fiyatlarında yaşanan artışa dikkat çekti. İPA tarafından açıklanan rakamlara göre 2022 genelinde konut fiyatları yüzde 238 oranında zamlandı. Yaşanan artış dar gelirli vatandaşın ev sahibi olmasını zorlaştırdı. 

TÜRKİYE'DE KONUT FİYATLARI NEDEN YÜKSELDİ, YÜKSELİYOR?

Buğra Gökçe sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile "İstanbul ve Türkiye önemli bir konut sorunuyla karşı karşıya. @ipaistanbul tarafından yapılan bir çalışma yaşadığımız konut krizi ile ilgili çarpıcı veriler sunuyor. Buna göre, Türkiye konut fiyatlarının en yüksek arttığı ülke" diyerek dünyada konut fiyatları ortalamasının 1,6 kat artmasına rağmen Türkiye'de ise artışın 5,2 olduğunu söyledi. 

Bu koşullar altında dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasının hayal haline geldiğini belirten Gökçe devletin acilen bu konuda önlem alması gerektiğini söyledi.