Konut Fiyatları Artışında Çimento Etkisi! Bakanlık Tek Tek İnceleyecek

İnşaat sektörü artan maliyetler nedeniyle zor günler geçirirken Ticaret Bakanlığı çimento fiyatlarını incelemeye aldığını açıkladı.
Konut Fiyatları Artışında Çimento Etkisi! Bakanlık Tek Tek İnceleyecek

İnşaatta kullanılan malzemelerdeki fiyat artışı, konut fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Müteahhitler her fırsatta bu konudaki şikayetlerini bildirse de konu hakkında somut bir adım atılmamış ve çimento fiyatları başta olmak üzere birçok kalemde fiyat artışı gerçekleşmişti.

ÇİMENTO FİYATLARI İNCELENECEK

Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Bakanlığı, son dönemde kamuoyundan gelen fiyat artışı şikayetleri nedeniyle konu hakkında inceleme başlattı. Serbest rekabet ortamını ozan eylemler, çimento sektöründe yaşanan sorunlar, riskli alanların tespiti, tedarikçi ve perakendeci nezdinde konunun incelenmesi için müfettişlerden oluşan bir heyet görevlendirildi.

Konut Fiyatları Artışında Çimento Etkisi! Bakanlık Tek Tek İnceleyecek

KONUT FİYATLARINI DOĞRUDAN ETKİLİYOR

Çimento sektöründe meydana gelen fiyat artışları konut yapım aşamasında müteahhitleri çıkmaza sokuyor. Maliyetleri artan müteahhitler gelirlerinin giderleri karşılamaması sebebiyle projelerini tamamlayamıyor. Başta çimento olmak üzere inşaat maliyetlerinin artması nedeniyle konutlarda fiyat artışı kaçınılmaz oluyor. Sektörde inşaatların teslimi gecikiyor, yeni konut üretimi azalıyor ancak talep de fazla olunca konut fiyatları günden güne artıyor.

Ticaret Bakanlığı'nın inceleme başlatmasının ardından gerekli görüldüğü takdirde çimento fiyatları aşağı yönde baskılanabilir. Çimento fiyatlarının aynı artış seviyesinde devam etmesi halinde ise inşaat sektörü sekteye uğrayabilir ve binlerce müteahhit iş yapmayı bırakabilir. Müteahhitler daha önce konu hakkındaki şikayetlerini defalarca bildirmişti.

ÇİMENTO FİYATLARI NE KADAR?

Şantiyelere satışı yapılan 32,5 gri çimentonun bir torbası şu an 65 TL+KDV oluyor. 52,5'luk beyaz çimentonun paketi ise 90 TL + KDV üzerinden fiyatlandırılıyor.