Konut fiyatları arttı, arsa üzerine Tiny Houselar inşa edilmeye başladı! Hem ucuz hem minimalist!

Konut fiyatları ve pandemi etkisiyle birlikte birçok kişi tatil bölgelerine göç etmeye başladı. Buralarda arsa satın alan kişilerin birçoğu tiny house inşa ederek minimalist bir yaşam sürmek istiyor.
Konut fiyatları arttı, arsa üzerine Tiny Houselar inşa edilmeye başladı! Hem ucuz hem minimalist!

Ülke genelinde yükselen konut fiyatları ve pandemi etkisiyle birçok kişi kıyı bölgelerine göç etmeye başladı. Özellikle Çanakkale, İzmir, Muğla, Fethiye ve Balıkesir gibi bölgelerde villa tipi konutlar sıkça tercih edilir oldu. Bu illerde bulunan konutların m2 değeri 15 – 50 bin TL arasında değişiklik gösterirken, Tiny House’lar oldukça talep görüyor.

Sahil bölgelerinde Tiny House akımı başladı

EVA Gayrimenkul Değerleme Direktörü Filiz Akkaya, sahil bölgelerine ilginin arttığını söylerken, bu bölgelerde müstakil konut ve site tarzı konut üretiminde büyük bir artış yaşandığını ifade etti. Kuzey Ege’de Çanakkale – Balıkesir Edremit Körfezi’nden başlayarak, İzmir, Aydın ve Muğla bölgesine kadar uzanan tatil beldelerinde doğa ile iç içe, kalabalıktan uzak ve sakin bir yaşam alanı arayanların yazlıklar, villalar ve apartlara olan ilgisi arttı.

Üst gelir grubu Muğla’da daha çok Bodrum’u, İzmir’de Çeşme / Alaçatı ve Urla tercih ediyor. Bu bölgelerde olmayanlar ise Muğla Fethiye, İzmir Seferihisar, Foça, Dikili – Çandarlı ilçeleri ile Aydın’dan Kuşadası, Akdeniz sahilinde Alanya, Kemer, Lara, Belek ve Side ilçeleri tercih edilen bölgeler oluyor.

Artan konut fiyatlarıyla birlikte imarsız bir arsa satın alıp üstüne tiny house inşa etme fikri öne çıkıyor. Ucuz ve minimalist arayış içinde olanlar, arsaların üzerine tiny Houselar inşa ederek burada konaklamayı tercih ediyor.

Dikilide 35 bin, Edremit’te 20 bin TL!

Çanakkale, Ayvacık ve Edremit körfezindeki bölgelerde dubleks konutlarda birim değeri 15 – 20 bin liradan başlıyor. İzmir bölgesinde ise Dikili’den başlayıp, Çeşme’ye kadar olan bölgede talebe göre m2 birim değerleri değişiklik gösterebiliyor. En fazla yazlık konutun bulunduğu Dikili’de dubleks konutların m2 değeri 20 bin – 35 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Daire tipi konutlar ise 15-20 bin TL arasında değişiyor.

Üst gelir grubundaki kişiler genellikle Çeşme – Alaçatı bölgesini tercih ediyor. Burada konutun niteliğine bağlı olarak fiyatlar 50 bin liradan başlayarak 150 bin liraya kadar yükselebiliyor.