Konut fiyatları Avrupa Birliği ülkelerinde alarm veriyor!

Konut fiyatları tüm dünyada artmaya devam ediyor. Avrupa Birliği’nde konut fiyatlarında meydana gelen artışa dair rakamlar açıklandı.
Konut fiyatları Avrupa Birliği ülkelerinde alarm veriyor!

Türkiye’de artan konut fiyatları gündemden düşmezken tüm dünyada konut fiyatlarının yükseliş eğilimi devam ediyor. Dünya genelinde konut fiyatları Türkiye kadar astronomik seviyede artmasa da yükselmeyi sürdürüyor. Avrupa Birliği’nde konut fiyat artışlarına dair rakamlar açıklandı. Açıklanan rakamlara göre Avrupa Birliği ülkelerinde 2022 yılının ikinci çeyrek döneminde konut fiyatları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,9 oranında yükseldi.

AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİNDE KONUT FİYATLARI YÜKSELDİ

Avrupa İstatistik Ofisi tarafından Avrupa Birliği ülkelerinde konut fiyatlarına dair 2022 yılının ikinci çeyrek dönemindeki değişiklikler açıklandı. 2022 yılının ikinci çeyreğinde Avrupa Birliği ülkelerinde 2022 yılının ilk çeyreğine göre konut fiyatları yüzde 2,3 oranında arttı.

KONUT FİYATLARI EN ÇOK ESTONYA’DA ARTTI

2022 yılının ikinci çeyrek verilerine göre konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği ülkeler de açıklandı. Buna göre konut fiyatlarında Estonya’da yüzde 27,4, Çekya’da yüzde 23,1, Macaristan’da yüzde 22,8, Litvanya’da yüzde 22,1 ve Hollanda’da yüzde 18,2 artış kaydedildi.

ALMANYA’DA KONUT FİYAT ARTIŞI YÜZDE 10,2 OLDU

Avrupa Birliği ülkelerinden olan Almanya’da konut fiyatları yüzde 10,2, İspanya’da konut fiyatları yüzde 8,1, Fransa’da konut fiyatları yüzde 7,1 ve İtalya’da konut fiyatları yüzde 5,2 oranında artış kaydetti.

AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİNDE KONUT FİYATLARI DÜŞEN ÜLKE YOK

2022 yılının ikinci çeyrek rakamlarına göre Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde konut fiyatları düşen herhangi bir ülke olmadı. Tüm ülkelerde konut fiyatları çeşitli oranlarda yükseldi. Konut fiyatlarındaki bu yükseliş artan inşaat maliyetleri ve yaklaşan resesyon riskine bağlanırken konut piyasasının bu şekilde bir süre daha devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor.