Konut fiyatları cep yakıyor! Konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

Konut fiyatlarının yükselişini sürdürmesi ile beraber en çok merak edilen konuların başında fiyat düşüşünün yaşanacağı tarih geldi. Konut fiyatları merak konusu olmaya devam ederken yeni değerlendirmeler ortaya çıktı.
Konut fiyatları cep yakıyor! Konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

Türkiye, son iki yıldır konut fiyatlarının hızla yükseldiği ülkeler arasında yer alıyor. Konut fiyatlarının yükselmesi ve kredi faizlerindeki artışla beraber konut satış rakamlarında düşüş gözlenirken ev almak isteyenler de ''Konut fiyatları ne zaman düşer, konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?'' sorularına yanıt arıyor.

Ülke genelinde konut ve kira bedelleri yükselirken 2024 yılı içinde fiyatların nasıl olacağı da merak edilmeye başlandı. Pandemi sonrasında küresel olarak artan enflasyon karşısında merkez bankaları sıkı para politikası uygulamaya başladı. Son dönemde konut fiyatları yukarı yönlü hareketlenirken fiyatlarla ilgili tahminler de belli oldu.

KONUT FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ, DÜŞECEK Mİ?

Türkiye gene­li için konut fiyatlarının 2023 Haziran’dan beri reel olarak gerileme olduğuna dikkati çeken uzmanlar, mayıs ayı itibariyle İstanbul’da yıllık reel düşüşün yüzde 22.8, İzmir’de yüzde 20, Ankara’da yüzde 17 olduğunu anımsattı.

konut-fiyatlari-cep-yakiyor-konut-fiyatlari-yukselecek-mi-dusecek-m.jpg

Tahminlere göre yüksek faizlerin konut fi­yatları üzerindeki etkisinin 2024 yılı boyun­ca devam edecek ve 2024 yılı boyunca konut fiyatlarında reel de­ğer kaybı azalarak devam edecek.