Konut Fiyatları Düşecek: Hazine Arazileri Üzerine Uydu Kent Projeleri!

Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş tüm hızı ile devam ederken ev fiyatlarını düşürecek yeni hamleler açıklandı. Ofisler ev olarak kullanılabilir mi, uydukent kurulacak mı?
Konut Fiyatları Düşecek: Hazine Arazileri Üzerine Uydu Kent Projeleri!

Türkiye'de son dönemde konut fiyatlarında yaşanan artış daha da hızlanırken küresel piyasalarda ev fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye olmuştu. Yaşanan yükseliş dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını imkansız hale getirirken ev fiyatlarını düşürmek için yeni formüller üzerinde çalışılmaya başlanmıştı.

Konu hakkında bir açıklamada da İTO Başkanı Şekip Avgadiç tarafından yapıldı. Avgadiç yapmış olduğu açıklamasında son dönemde konut fiyatlarında yaşanan artışla kiralık ev fiyatlarındaki zamların toplumun her kesimini ilgilendirdiğini söyledi. Özellikle de ev kiralarında yaşanan artış nedeniyle memurlar büyük şehirlerden tayinlerini istemeye başlamıştı.

BOŞ OFİSLER KONUTA DÖNÜŞÜR MÜ, KİRALIK EV FİYATLARI DÜŞER Mİ?

Ev kiralarında yaşanan düşüşü sağlamak için konu arzının arttırılması gerektiğini belirten Avgadiç "Ticari olarak kullanılan alanların hızlı bir şekilde konuta çevrilmesiyle ilgili birkaç yıl önce İstanbul ölçeğinde plan notu çıkmıştı ve İBB Meclisi'nde kabul edilmişti. Bunun uygulamasında ilçe belediyelerinde yaşanan sıkıntılar var. Bunun çok hızlı bir şekilde uygulanmasının önünün açılması ve kolaylaştırılması önemli" diyerek boş ofislerin konuta dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Yine İstanbul'un çeper bölgelerinde yer alan hazine arazileri için devletin konut üretimini arttırmak amacıyla uydu kent kurması gerektiğini belirten Şekip Avgadiç konut üretimi artmadan hem kiralık hem de satılık ev fiyatlarında düşüş beklenmemesi gerektiğini belirtti. Ev fiyatları için indirim beklentisi devam ederken özellikle de Hazine arazilerinin satışı bekleniyordu.