Konut Fiyatları IMF'yi Endişelendirdi!

IMF, Küresel Finansal İstikrar Raporu'nda konut fiyatları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Konut Fiyatları IMF'yi Endişelendirdi!

IMF, Küresel Finansal İstikrar Raporu'nda konut fiyatları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

IMF yılda iki kez hazırlanan Küresel Finansal İstikrar Raporu'nun bu ay ki sayısına ilişkin analitik bölümlerini bugün yayımladı.



Yılda iki kez hazırlanan raporda IMF, Küresel Finansal İstikrar Raporu'nda ne gibi değerlendirmelere yer verildi?



Konut Fiyatları Endişelere Yol Açmıştır



IMF Küresel Finansal İstikrar Rapor'unda "Son yıllarda birçok ülkede konut fiyatlarındaki hızlı artış, fiyatlarda düşüş olasılığı ve bunun olası sonuçları hakkında bazı endişelere yol açmıştır" açıklamasında bulunuldu.



“Risk altındaki konut fiyatlarının ölçülmesi, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) büyümesine yönelik aşağı yönlü risklerin tahmin edilmesine yardımcı olmaktadır” değerlendirmesine yer verildi.



IMF Küresel Finansal İstikrar Raporunun tahminlere göre, konut fiyatlarındaki aşağı yönlü risklerin küresel finansal krizden bu yana dönüşüm yaşadığını ve 2007 sonunda yüksek risk altında olan birçok ülkenin bugün daha düşük risklerle karşı karşıya olduğunu gösterdiğine vurgu yapıldı.



“Ancak birçok gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerde konut fiyatları risk altında bulunmaktadır” ifadesi kullanılan raporda, konut fiyat seviyelerinin parasal ve makro ihtiyati politikalar için doğrudan bir hedef olarak düşünülmemesi gerektiği ifade edildi.



Çin ve Amerrika Birleşik Devletlerinde son derece düşük faiz oranlarından ve kolay elde edilen kredilerden sonra konut fiyatlarındaki çökme riskinde belirgin bir artış olduğunun gözlendiği söylenen raporda, konut fiyatlarındaki olası bir yüksek düşüşün, 2008'in küresel mali krizinde ve diğer zamanlarda görüldüğü gibi makroekonomik performansı ve finansal istikrarı olumsuz etkileyebildiği belirtildi.



Her Ekonomi de Durum Aynı



IMF Küresel Finansal İstikrar Rapor'unda “Ancak birçok gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerde konut fiyatları risk altında bulunmaktadır” ifadesi kullanıldı.



Konut fiyat seviyelerinin parasal ve makro ihtiyati politikalar için doğrudan bir hedef olarak düşünülmemesi gerektiği belirtildi.



Emlak365.com