Konut Fiyatları Ne Olur, Düşer Mi Yoksa Yükselir Mi, Şu Anda Ev Alınır Mı? Ünlü Ekonomistten Konut Yatırımı Şifreleri!

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, konut sektörüne ve konut fiyatlarına dair kritik uyarılarda bulundu. Konut alınmalı mı? Konut fiyatları düşer mi? Konut piyasasında son görünüm ne?
Konut Fiyatları Ne Olur, Düşer Mi Yoksa Yükselir Mi, Şu Anda Ev Alınır Mı? Ünlü Ekonomistten Konut Yatırımı Şifreleri!

Türkiye’de konut sektöründe çok ciddi sıkıntılar yaşanmaya devam ediliyor. Ev sahibi olmak isteyenler fiyat araştırması yaptıklarında çok yüksek fiyatlarla karşılaşabiliyorlar. Bu duruma bir de fırsatçıların etkisi eklenince konut fiyatları akıl almaz seviyelere ulaşabiliyor.

Zaman zaman konut sektöründe fiyatların düşebileceğine dair değerlendirmeler yapılıyor. Yatırım yapmak isteyen vatandaşlar bu değerlendirmelerle konut alımından vazgeçebiliyorlar. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut konut fiyatlarına dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Konut piyasasında son durum nedir, konut fiyatları düşer mi?

KONUT PİYASASINDA SON DURUM NE?

Konut fiyatlarına dair bazı verileri açıklayan Evren Devrim Zelyut, “Konut fiyatlamasında değişiklik olup olmayacağını anlamak için bazı raporlara bakmak gerekir. TÜİK mart ayına ilişkin inşaat maliyet endeksini açıklamıştı. Maliyet artışları trajik şekilde devam ediyor. Maliyetlerde yukarıya doğru gidiş şu andaki konut fiyatlarını doğuruyor. İnşaat malzemelerindeki artışlara bakıyoruz almış başını gitmiş. Yapı izin istatistiklerine baktığımızda daire sayısı yüzde 27 oranında azalmış. Maliyet artışı sıkıntı yarattığı için konut üretimi azalmış. Yapılan konutlar da yüksek maliyetle yapılacaklar. Arz tarafında da sıkıntı olacak.” dedi.

KONUT FİYATLARI NEDEN DÜŞMEZ?

Konut fiyatlarında düşüş olmasının mantıklı bir gerekçesi olamayacağını söyleyen Evren Devrim Zelyut, “Türkiye’de enflasyonun yukarıya gittiğini artık herkes biliyor. Bunun etkisi ile inşaat yapı malzemelerinin fiyatları da artacak. İnşaat yapı malzemelerinde fiyat artışının gerçekleşmesi durumunda konut fiyatlarının düşüşe geçmesini beklemek sadece hayal olur.” ifadelerini kullandı.

KONUT ARZI AZALACAK

Konut arzında da sıkıntı olacağına dikkat çeken Evren Devrim Zelyut, “Gelecek dönemde piyasaya satılmak üzere çıkacak konut sayısı da düşük olacak. Bir malın arzı azalırsa haliyle onun fiyatında yukarıya gidiş olur. Üstelik konuta çok talep var. Konut fiyatlarının artışı engellenemez yerlere doğru gidiyor.” şeklinde konuştu.

MÜTEAHHİT FİYAT KIRAMAZ, İFLAS EDER!

Müteahhitlerin fiyat kırma imkanlarının olmadığını söyleyen Evren Devrim Zelyut, “Konut satışı yapamayanların fiyat kıracaklarını düşünmenin de mantıklı bir izahı yok. Müteahhit belirli bir maliyetle o konutu inşa etmiş. O maliyete göre fiyat belirleyecektir. Ben konutu satamadım o zaman düşük fiyata satayım diyecek hali de yok. Zararına hiç kimse konut satışı yapmaz. Zaten yaparsa iflas edecektir. Bundan dolayı da böyle bir fiyat düşüşü beklemek de mantıksız olacaktır.” dedi.

KONUTTA TALEP DÜŞMEZ

Konutta talebin düşmeyeceğini belirten Evren Devrim Zelyut, “Konut fiyatları tepetaklak olmayacak. Konut satılmadı diye fiyatlar düşmeyecek. Üretici madem yüksek fiyat var o zaman bende konut yapmıyorum diyor. Arz azalınca da fiyatlar yükseliyor. Konuta ihtiyaç var, bunu kimse inkar edemez. Göçmenler geliyor, onların konuta ihtiyaçları oluyor. Bunlar hem taleptir.” dedi.

ŞU ANDA KONUT SATIN ALINIR MI?

Konut yatırımı yapmak isteyenlere öneride bulunan Evren Devrim Zelyut, “Konut fiyatlarındaki artışlar yukarıya doğru gidecek. Cazip faizler de yavaş yavaş değişmeye başladı. Konutta terse düşülmemesi için mutlaka konut satın alınmalı. Şu andaki kredi maliyetleri ile konut satın alınmalı. Eğer imkanı olan varsa hiç beklemesin. Birikmiş parası olan faizleri de kullanıp konut satın alsın. Sistem bu imkanı veriyorsa evinizi şimdiden alın kenara koyun. Yarın bu fiyatları bulamayacaksınız.” ifadelerini kullandı.

Emlak365.com