Konut Fiyatlarına Fahiş Zam Yapan Ev Sahipleri Dikkat! 100 Bin Lira Para Cezası Ödeyebilirsiniz

Korana virüs salgını sonrasında yeni normal döneminde ekonomide toparlanmayı desteklemek amacı ile açıklanan 4 yeni kredi paketi büyük heyecan yaratmıştı.
Konut Fiyatlarına Fahiş Zam Yapan Ev Sahipleri Dikkat! 100 Bin Lira Para Cezası Ödeyebilirsiniz

Korana virüs salgını sonrasında yeni normal döneminde ekonomide toparlanmayı desteklemek amacı ile açıklanan 4 yeni kredi paketi büyük heyecan yaratmıştı. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından açıklanan 1 sene ertelemeli düşük faizli konut kredisi kampanyası duyurusu sonrası ev fiyatlarına gelen zam fırsatçılık tartışması yaratırken konu hakkında uyarı Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu tarafından yapıldı. Fahiş zam yapan ev sahibine 100 bin lira para cezası var!

Kamu bankaları tarafından yapılan duyurunun ardından hayallerini kurduğu evi satın almak için hamlede bulunan kişiler gelen fahiş zamlar ile büyük hayal kırıklığı yaşamıştı.



Süreçte sosyal medya hesapları üzerinden yayımlanan ekran görüntüleri ile fırsatçılık gözler önüne serilmiş, konut fiyatlarına gelen fahiş zamlar vatandaşın hevesini kırmıştı.



AĞAOĞLU UYARDI: KONUT FİYATLARINA FAHİŞ ZAM YAPANLAR 100 BİN LİRA PARA CEZASI ÖDEYEBİLİR!



Konu hakkında en sert tepkilerden biri ise Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu tarafından verildi.



Ağaoğlu yapmış olduğu açıklamasında bu tip işlemlerden şikayetçi olan kişilerin Ticaret Bakanlığı'nın Alo 175 hattını ve Haksız Fiyat Artışı mobil uygulamasını indirerek buradan ihbar etmelerini tavsiye ederek "Çekin fotoğrafı, Bakanlığa gönderin. Bir ay sonra da 4.982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu gereğince 'Şikayetimin sonucunu 15 gün içinde bana bildirin' şeklinde talepte bulunun.



Böylece resmi otoriteleri harekete geçirelim. Girdi maliyetlerinde artış olmadan yapılan fiyat artışı, 2018 yılındaki kur şokunun ardından 'haksız fiyat artışı' olarak kabul edilmiştir. Bunlara kanunen en az 10 bin TL'nin üzerinde ceza uygulanabilir. Hatta bu ceza oranı 10 kata kadar artabilir.



Bu ihbarlar ve takipler yapılsın, Bakanlık da en ağırından cezayı uygulasın ve bunları ifşa etsin. O zaman görürüz bir daha böyle fiyat artışları yapabiliyorlar mı?" diyerek büyük tepki gösterdi. Dar gelirli vatandaşın konut ve araba sahibi olma hayallerinin fırsata çevrilmesine kimseninin hakkı olmadığını belirten Ağaoğlu yetkilileri göreve çağırdı.



KONUT FİYATLARINA GELEN FAHİŞ ZAMLAR EKRAN GÖRÜNTÜLERİ İLE TESPİT EDİLMİŞTİ!



Vatandaşın internet uygulamarı üzerinden favori ilanlarına ekledikleri konutlar için gelen fahiş zamlar belgelenmişti.



Sıfır konutlara getirilen kampanya uyarısı sonrası sıfır konut fiyatları nispeten kontrol altında tutulabilirken ikinci el konutlar için böyle bir mekanizma olmaması ise fırsatçılara gün doğmasını sağlamıştı.



Emlak365.com