Konut fiyatlarına TOKİ sonrası birde ofis indirimi desteği geldi!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan yasal düzenleme ile ofislerin konuta dönüşümüne onay verilmişti. 10 milyon m2 alanı kapsayan yeni konut dönüşümü start aldı
Konut fiyatlarına TOKİ sonrası birde ofis indirimi desteği geldi!

Konut fiyatları ile ev kiralarında yaşanan yükselişin önünü kesmek, konut arzını artırmak amacı ile Ağustos ayında hayata geçirilen ofislerin konuta dönüşümü için yasal düzenleme yapılmıştı. Yapılan düzenleme ile atıl durumda bulunan boş ofislerin konuta dönüşümüne yasal izin verilmişti.

1 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılan başvurularda ofis olarak inşa edilen projelerde tadilat ile konuta dönüşümüne onay verilmişti. Yüzde 80 şartı ile ofis ve bürolar için tadilat ruhsatı düzenlenebilecek. Böylelikle atıl durumda kalan ve kullanılmayan boş ofislerin de konuta dönüşümümün yasal düzenlemesi yapılmış oldu. 

250 BİN KONUT TOKİ'DEN, 50 BİN KONUT OFİSTEN GELECEK

14 Eylül 2022 tarihi itibari ile başvuruların alınmaya başlandığı TOKİ 250 bin sosyal konut projesine ek olarak 50 bin konutunda ofis dönüşümü ile arz edilmesi bekleniyor. Konut arzının arttırılması ile hem satılık ev fiyatlarının hem de ev kiralarının ucuzlaması beklenirken ilk indirimlerin başladığı belirtiliyor.

Astronomik fiyatların yazıldığı balon ilanlarda TOKİ 250 bin sosyal konut projesinin açıklanmasının ardından düzeltme ilanlarının yayımlanmaya başlandığı belirtiliyor. Emlak sektörünün düzeltme hareketi olarak tanımladığı fiyat indirimlerinin henüz sınırlı olduğu ve önümüzdeki dönemde talebe göre fiyatların şekilleneceği belirtilirken konut arzında artışın sürmesi gerektiği dile getirildi. Konut fiyatlarında TOKİ konut projesi ile üretilecek olan 250 bin konutun etkisi daha ilk günden görülmeye başlanırken gayrimenkul sektörü temsilcileri de hareketlilikten memnun olduklarını dile getirdiler.