Konut fiyatlarını düşürecek hamle! Fiyatlar birden düşebilir

Konut fiyatlarındaki artışı frenleyecek yeni bir bilgi paylaşıldı. Yabancıya konut satışları fiyatları zirveye çıkarırken, 200 bin konutun boşa çıkması söz konusu olacak.
Konut fiyatlarını düşürecek hamle! Fiyatlar birden düşebilir

Türkiye'de yaşanan konut pahalılığı nedeniyle artık nerdeyse 1 milyon liranın altında konut bulunmuyor. Konut fiyatlarına ek olarak kiralar da arttığı için vatandaşlar yaşanması zor bir süreçten geçiyor. Hükümet ise konut fiyatlarını düşürmek için yeni çalışmalar yürütmeye başladı.

İlk etapta fahiş fiyat uygulamasının önlenebilmesi için düşük tapu harcı ödeyerek evi gerçek satış fiyatının üzerinde satanlar belirlenerek yaptırım uygulanacak.

Konut fiyatlarını düşürecek hamle açıklandı!

Konut fiyatlarının yükselmesindeki etkenlerden biri olarak yabancıya konut satışı olarak görülüyor. Özellikle son 10 yıldır Türkiye'nin mülteci kabul etmesi nedeniyle konut ve kira fiyatları hızla arttı.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, yabancıların vatandaşlık alabilmesi için satın alması gereken konut bedelinin 400 bin dolara yükseltilmesinin etkisiyle konut fiyatlarının değişebileceğini söyledi.

Ağaoğlu, konut üretimi konusunda TOKİ'nin harekete geçerek sosyal konut yapımı için ucuz arsa temin etmesi ve kira fiyatlarında ' tavan fiyat ' uygulamasına geçilmesini önerdi.

Konut fiyatları bir anda düşebilir

Torkanm Holding İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, Türkiye'de komauya ait konut olmamasına değinerek, konut arzının önündeki en büyük sorunun büyükşehirlerdeki arsa sıkıntısından kaynaklandığını ifade etti.

Konut fiyatlarının düşmesi konusunda öne çıkan bir öngörü ise mültecilerin ülkelerine gönderilmesi oldu. Mültecilerin Türkiye'yi terk etmesi durumunda yaklaşık 200 bin konut birden boşa çıkıyor. Boş konut sayısı çoğaldığında ise fiyatların düşmesi söz konusu olabilecek.

Bu noktada konut fiyatlarının düşmesi için yabancıya konut satışının önemi tartışılıyor.