Konut fiyatlarının yükselişi bıçak gibi kesilecek! GYF devreye giriyor uzmanlar açıkladı

Konut fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Konut fiyat yükselişlerine darbe vuracak projelerin devreye gireceğini ifade eden uzmanlardan da ev alacakları sevindiren haber geldi.
Konut fiyatlarının yükselişi bıçak gibi kesilecek! GYF devreye giriyor uzmanlar açıkladı

Konut fiyatları artışını sürdürüyor. Konut sahibi olmak isteyenler fiyatların düşeceği gün için geri sayıma devam ederken bir yandan da araştırmalarına devam ediyor. Türkiye'de son yıllarda en çok merak edilen ve tartışılan konulardan biri de konut fiyatları olurken ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlar da bu hayallerini fiyatlar dolayısıyla ertelemek zorunda kaldı.

Konut fiyatlarının düşeceği gün için geri sayım devam ederken uzmanlar, konut üretimine ve kentsel dönüşüm süreçlerine katkı sağlamak amacıyla atılan adımı duyurarak sevindiren haberi verdi.

KONUT FİYAT ARTIŞINI BIÇAK GİBİ KESECEK ADIM

Gayrimenkul yatırım fonunun (GYF) konut fiyatlarındaki yükselişin önüne geçeceği ifade edilirken uzmanlar, gayrimenkul yatırım fonunun ABD, Avrupa, Asya Pasifik ve Afrika ülkelerinde uygulandığını belirtti.

konut-fiyatlarinin-yukselisi-bicak-gibi-kesilecek-gyf-devreye-giriyor-uzmanlar-acikladi.jpg

Bu çerçevede GYF'lerin konut arzını artıracağının dolayısıyla konut fiyatlarının aşağı yönlü hareket edeceğini belirten Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü Başkanı Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, gayrimenkul yatırım fonlarıyla nitelikli yatırımcı tasarruflarının bir araya getirilerek yatırımların gayrimenkullere yönlendirildiğini belirtti.

konut-fiyatlarinin-yukselisi-bicak-gibi-kesilecek-gyf-devreye-giriyor-uzmanlar-aciklad.webp

Konut fiyat yükselişini bıçak gibi kesecek bu adımla ev alma hayali kuranların bu hayale bir adım daha yaklaşacaklarını ifade etti.