Konut Kredi Faizleri Düştü, Konut ve Gayrimenkul Sektörü Uçuşa Geçti!

Bankaların kredi faiz oranları düştü, vatandaş ev sahibi olmaya koştu! 5 devlet bankası tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli tarihi konut kredisi paketi ile sıfır konut almak isteyenlere yüzde 0.
Konut Kredi Faizleri Düştü, Konut ve Gayrimenkul Sektörü Uçuşa Geçti!

Bankaların kredi faiz oranları düştü, vatandaş ev sahibi olmaya koştu! 5 devlet bankası tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli tarihi konut kredisi paketi ile sıfır konut almak isteyenlere yüzde 0.64 faiz oranı ile ikinci el konut almak isteyenlere ise yüzde 0.74 oranı ile konut kredisi verilmeye başlanmıştı. Açıklanan son rakamlar vatandaşın düşen faiz oranları ile ertelediği konut talebini alıma yönlendirdiği net olarak görüldü. Detaylar haberimizde...

Konut kredisi faiz oranları için başlatılan tarihi kredi kampanyası ile gayrimenkul ve konut sektörü uçuşa geçti.



Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan tarihi konut kredisi kampanyası ile ev sahibi olmak isteyenlere 1 sene ertelemeli kredi kullanma imkanı sunulmuştu.



HAZİNE VE MALİYE BAKANI BERAT ALBAYRAK AÇIKLADI, 100 BİNDEN FAZLA KİŞİ KONUT KREDİSİ KULLANARAK EV SATIN ALDI!



Türkiye Bankalar Birliği tarafından düzenlenen toplantıya katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bugüne kadar kamu bankaları üzerinden başlatılan 1 sene ertelemeli tarihi konut kredisi paketinde yapılan toplam başvuru sayısı ile kullandırılan kredi tutarı rakamları açıklandı.



Bakan Albayrak "Düşük maliyetli konut kredisi bugüne kadar 133 bin başvuruyu geçti. 101 binin üzerinde 25 milyar liralık tahsis yapıldı" diyerek ucuz konut kredisine yapılan rekor başvuru rakamları hakkında son rakamları paylaştı" ifadeleril ile 100 binden fazla kişiden kredi kullanarak ev sahibi olduğunu söyledi.



Konut Kredi Faizleri Düştü, Konut ve Gayrimenkul Sektörü Uçuşa Geçti!



KONUT KREDİSİ KAMPANYASI İNŞAAT VE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNE CAN SUYU OLDU!



Açıklanan son rakamlar ile korana virüs salgını döneminde Mart, Nisan ve Mayıs ayında sert bir daralma yaşayan konut sektöründe ki şahlanma bir kere daha ortaya çıktı.



Ev sahibi olmak isteyen ancak ekonomide yaşanan dalgalanma sonrası kararsız kalan vatandaş ilk taksit ödemesi için 1 sene ertelemeli kredi kullanma imkanı sunulması ile rahat bir nefes alırken yine yüzde 0.64 faiz oranının bir kere daha gündeme gelmeyeceği endişesi ile satış rakamlarını arttırdı.



Emlak365.com