Konut Kredi Faizleri Düştü! Konuta Gösterilen İlgi Arttı Ancak Beklenildiği Gibi Satışlara Yansımadı!

Konut kredilerinde yapılan büyük indirimin ardından konut sektörüne gösterilen ilginin şimdiden yüzde 50 oranında arttığı belirlendi.
Konut Kredi Faizleri Düştü! Konuta Gösterilen İlgi Arttı Ancak Beklenildiği Gibi Satışlara Yansımadı!

Konut kredilerinde yapılan büyük indirimin ardından konut sektörüne gösterilen ilginin şimdiden yüzde 50 oranında arttığı belirlendi. Ancak sektör tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında bu hareketliliğin satışlara daha az yansıdığı açıklandı.

1 Haziran tarihinde kamu bankaları tarafından ortak alınan bir karar sonrasında konut kredilerinde düşürülen faizler pek çok kişiyi etkilemişti. Bu süreçte tarihin en uygun faizli kredisinin uygulandığı ifade edildi. Birinci el olan konutlar için yüzde 0.64, ikinci el konutlar için ise yüzde 0.74 oranında faiz oranının uygulanmasına karar verildi. Açıklamanın yapılmasından bir gün sonra ise bankalar kredi talepleri için harekete geçtiler.



Tarihi bir fırsat olarak değerlendirilen krediler için bu süreç içerisinde yoğun ilginin olduğu ve bankaların taleplere yetişmek konusunda zorlandıkları da ifade edilmişti. Bunun ardından bir süredir salgın nedeniyle son derece durgun olan konut kampanyasının ise bu dönemde hareketlenmeye başlaması sektör tarafından sevindirici bir durum olarak değerlendirildi.



Talepler Satışlara Dönme Konusunda Biraz geride Kaldı!



Emlakçılar tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından özellikle konut alımı konusunda umutsuz olan orta gelirli kişilerin konut talebine daha fazla ilgi gösterdikleri belirlendi. Yapılan değerlendirmelerde ise sektör genelinde yeterli peşinatın olmaması halinde konuta olan ilginin yüzde 50 oranında arttığı ancak son dönemlerde haksız zammın gündeme gelmesinden dolayı ise insanların hayal kırıklığı yaşadıkları için bu sürecin satışa dönmesinin giderek zorlaştığı ifade edildi.



Yapılan değerlendirmelerde konut sektörüne gösterilen ilginin yüzde 50 oranında arttığı ancak bu sürecin satışa dönme oranlarının ise yüzde 5 ile yüzde 10 seviyelerinde kaldığı ifade edildi.



emlak365.com