Konut Kredisi Faiz İndirimi Gayrimenkul Sektörüne Can Suyu Oldu, Ev Satış Rakamları Yükselişe Geçti!

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli tarihi konut kredisi paketine ilgi her geçen gün artarken Nisan ayında korana virüs salgını nedeni ile büyük bir darbe alan konut satış rakamları Haziran ayı itibari ile yükselişe geçti.
Konut Kredisi Faiz İndirimi Gayrimenkul Sektörüne Can Suyu Oldu, Ev Satış Rakamları Yükselişe Geçti!

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli tarihi konut kredisi paketine ilgi her geçen gün artarken Nisan ayında korana virüs salgını nedeni ile büyük bir darbe alan konut satış rakamları Haziran ayı itibari ile yükselişe geçti. Detaylar haberimizde...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ve korana virüs salgını sonrasında yeni normale geçiş döneminde ekonomik toparlanmayı sağlamak amacı ile başlatılan tarihi konut kredisi paketi gayrimenkul sektörüne can suyu oldu.



HAZİRAN AYINDA TÜM ZAMANLARIN KONUT SATIŞ RAKAMI REKORU KIRILABİLİR!



Devlet bankaları tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli konut kredisi kampanyasına ek olarak Emlak Konut GYO tarafından başlatılan 2 sene ertelemeli Hayallerini Erteleme Türkiye konut kampanyası ile Haziran ayında konut satış rakamları büyük bir hızla yükselişe geçti.



Emlak Konut GYO tarafından kampanyanın ilk 15 günlük döneminde 5 binden fazla konutun satıldığı açıklanırken kamu bankalarında da aşırı yoğunluk yaşandığı, ekspertiz süreleri ile konut kredisi onayı süresinin uzadığı belirtiliyor.



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından verilen randevularda bekleme süresi 2 haftaya uzarken tüm gelişmelerin ışığında Haziran ayında açıklanacak olan toplam satış rakamı tutarının şimdiye kadar açıklanan en yüksek rakam olarak tüm zamanların tarihi rekoru olabileceği belirtiliyor.



Konut satış rakamları TÜİK tarafından takip edilen bir sonraki ayda açıklanmakta olup TÜİK Haziran 2020 konut satış istatistikleri rakamları 14 Temmuz 2020 Salı günü saat 10:00 itibari ile ilan edilecek.



Emlak365.com