Konut Kredisi Faizi Düştü, Ev Fiyatlarına Yüzde 35 Zam Geldi, Tarihi Kredi Paketi Fırsatçıları Emlakçıları İsyan Ettirdi!

Devlet bankaları tarafından açıklanan tarihi konut kredisi paketi müjdesi sonrası ev almak için hareke geçen vatandaş zam yağmuru ile neye uğradığını şaşırdı.
Konut Kredisi Faizi Düştü, Ev Fiyatlarına Yüzde 35 Zam Geldi, Tarihi Kredi Paketi Fırsatçıları Emlakçıları İsyan Ettirdi!

Devlet bankaları tarafından açıklanan tarihi konut kredisi paketi müjdesi sonrası ev almak için hareke geçen vatandaş zam yağmuru ile neye uğradığını şaşırdı. Bir gecede rekor zam gelen konut fiyatları büyük tepki çekerken tarihi kredi paketi dönemi ne yazık ki tarihi fırsat dönemine çevrilmeye başlandı! Ev sahipleri ev fiyatlarına zam üstüne zam yaparken süreçte yaşananlara emlakçılar da isyan etti. Detaylar haberimizde...

Ev sahibi olma hayallerini kuran milyonlarca kişi devlet bankaları tarafından açıklanan tarihi konut kredisi paketi sonrası alım için harekete geçmişti.



Özellikle de Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank tarafından sunulan tarihi kredi paketinde 1 sene ödemesiz dönemli kredi verileceğinin duyurulması vatandaşı ev sahibi olma konusnuda daha da cesaretlendirmişti.



KREDİ FAİZLERİ DÜŞTÜ, KONUT FİYATLARINA 1 GECEDE YÜZDE 35 ZAM GELDİ!



Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük yapmış olduğu açıklamasında devlet bankaları tarafından yapılan faiz indirimi duyurusu ile beraber ne yazık ki kötü niyetli kişilerin bu kampanyayı fırsata çevirmek için harekete geçtiğini belirterek "Yıllardır ev sahibi olma hayalini düşük faiz ve uzun ödeme imkanlarıyla gerçekleştirmek isteyen tüketiciler, haksız kazanç sağlamak isteyenlerle karşı karşıya kaldı" dedi.



Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmıztaş Başaran ise konu hakkında yapmış olduğu değerlendirmesinde “Avantajlı kredilerin çıkmasıyla bazı fırsatçılar talep var diye evlerin fiyatlarını katladı.



Bir gecede evlerin fiyatları 565 bin liradan 834 bin liraya, 355 bin liradan 394 bin liraya, 500 bin liradan 580 bin liraya kadar çıktı. Yüzde 35 - 40’lara kadar artış olan gayrimenkuller var. Bunların mantıklı bir yanı yok” diyerek yapılan zamları eleştirdi.



Konut Kredisi Faizi Düştü, Ev Fiyatlarına Yüzde 35 Zam Geldi, Tarihi Kredi Paketi Fırsatçıları Emlakçıları İsyan Ettirdi!



EMLAKÇILAR BİLE İSYAN ETTİ! MÜŞTERİ İLE ARADA KALAN EMLAKÇILAR HAKSIZ ZAM YAPAN KİŞİLERİN EVLERİNİ SATMAYACAK!



Süreçte emlakçılar da büyük sıkıntılar yaşamaya başladı. İlanlar üzerine kendilerine gelen aramalardan sonra ev sahipleri ile irtibata geçen emlakçılar gelen zamlar sonrası arada kaldı.



İlanlardaki fiyatların ev sahipleri tarafından en az yüzde 25 oranında zamlandığını belirten İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa “Daire özelinde zammın yüzde 25’lere varabildiğini görüyoruz. Özellikle müstakillerde daha çok rastlanılıyor" diyelerek kendilerinin de fırsatçılardan şikayetçi olduklarını söyledi.



PEK ÇOK KİŞİ EV ALMAKTAN VAZGEÇTİ!



Süreçte sitemize ulaşan çok sayıda kişi yapılan bu haksız zamlar nedeni ile ev almaktan vazgeçtiklerini dile getirirken hatırlanacağı üzere devlet bankaları kampanya sonrası zam haberlerinden rahatsız olarak konut fiyatlarına zam yapan firmaların kampayadan çıkarılacağını duyurmuştu.



Ancak ikinci el konut piyasası için böyle bir denetim mekanizması bulunmadığı için süreçte konut fiyatları ev sahiplerinin vicdanına kalmış oldu.



Emlak365.com