Konut Kredisinde Tüm Zamanların Rekoru Kırıldı! Haziran Ayında Cumhuriyet Rekoru İle Gayrimenkul Sektörü Şahlandı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK tarafından açıklanan son rakamlara göre konut kredisi kullanım oranı tüm zamanların rekorunu sadece 6 aylık zaman dilimi içerisinde kırmış oldu.
Konut Kredisinde Tüm Zamanların Rekoru Kırıldı! Haziran Ayında Cumhuriyet Rekoru İle Gayrimenkul Sektörü Şahlandı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK tarafından açıklanan son rakamlara göre konut kredisi kullanım oranı tüm zamanların rekorunu sadece 6 aylık zaman dilimi içerisinde kırmış oldu. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli 0.64 faizle konut kredisi ve Emlak Konut GYO tarafından başlatılan 2 sene ertelemeli kredi paketi ile konut ve gayrimenkul sektörü şaha kalktı. Detaylar haberimizde.. .

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ekonomide yaşanan dalgalanma nedeni ile korana virüs salgını sonrasında toparlanmayı hızlandırmak amacı ile kamu bankaları üzerinden düşük faizli kredi kampanyası başlatılmıştı.



ZİRAAT BANKASI, HALKBANK VE VAKIFBANK YÜZDE 0.64 FAİZLE 1 SENE ERTELEMELİ KONUT KREDİSİ VERMEYE BAŞLAMIŞTI



Hatırlanacağı üzere 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile kamu bankaları sıfır konut almak isteyenlere yüzde 0.64 faiz oranı ile ve ikinci el konut almak isteyenlere de yüzde 0.74 faiz oranı ile konut kredisi vermeye başlamıştı.



Başlatılan tarihi kredi paketinde faiz indiriminin yanı sıra ilk taksit ödemesi için 1 sene öteleme imkanı sunulması ev sahibi olmak isteyen kişileri daha da cesaretlendirmiş ve kredi başvurusu yapanların sayısında rekor artış yaşanmasını sağlamıştı.



2017 YILININ REKORU SADECE 6 AYDA KIRILDI!



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK tarafından açıklanan son rakamlara göre konut kredisi kullanarak ev satın alan kişilerin sayıları sadece 6 aylık zaman dilimi içerisinde tüm zamanların rekorunu kırarak büyük bir çıkışa imza attı.



Konut kredisi paketlerinde bankacılık sektörünün tüm yükü kamu bankalarının üzerine binerken kamu bankaları tarafından başlatılan tarihi kredi kampanyasına başvuru yağmuru yaşandı.



2020 yılının birinci yarısında konut kredisi bakiyesi 32,2 milyar liralık artış yaşayarak 230,9 milyar seviyesine ulaştı.



Emlak365.com