Konut sektöründe fiyat sorunu! Zamlar artık günlük değil saatlik yapılıyor

Konut fiyatlarında oluşan dengesiz piyasaya dair son açıklama Adana'dan geldi. AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu müteahhitlerin değil arsa sahiplerinin fiyatlara saatlik zam yaptığını söyledi.
Konut sektöründe fiyat sorunu! Zamlar artık günlük değil saatlik yapılıyor

Emlak365.com - Konut fiyatları çok yükselirken sektörde son zam etkisi kredi paketinin açıklandığı gün görüldü. Bir gecede 750.000 TL'ye varan zam alan daireler olduğu görülürken ev alma niyetinde olanlardan fiyat artışlarına tepkiler geldi. İnşaat ve emlak sektöründende tepkiyle karşılanan fiyat artışları son olarak Maliye Bakanı Nebati'nin gündemine girdi. Çalışmaların başladığını ifade eden Bakan Nebati fırsatçılara izin verilmeyeceğini söyledi.

KONUT FİYATLARINA SAATLİK ZAM YAPILIYOR

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkanı Mustafa Karslıoğlu inşaat sektörü ve emlak sektörünün nabzını ele aldı. Piyasalar için hükümetin elini taşın altına koyduğunu ifade eden AKAMDER Başkanı ancak kredilerin etkisinin görülemediğini, fırsatçılar nedeniyle piyasanın rahatlamadığını söyledi. Hükümetin verdiği desteğin en iyi şekilde yansıtılması gerektiğini ifade eden Karslıoğlu, "Bu ekonomik sıkıntıların içerisinde hükumetimiz böyle bir olanak sağlamışken biz buradan meslektaşlarımıza, ev satıcılarına bunu bir fırsatçılığa dönüştürmemelerini istiyoruz.

Bundan 1 hafta önce ne fiyat istiyorsa şimdi de aynı fiyatı uygularsa en azından hükumetin verdiği destek ile piyasa rahatlamış olur." dedi. Ev fiyatlarını müteahhitlerin artırmadığını ifade eden Karslıoğlu, fiyatları elinde çok fazla olan ev sahipleri nedeniyle yükseldiğini söyledi. Müteahhitlerin elinde ev kaldığını düşünmediğini söyleyen Karslıoğlu, "Birden fazla tapusu olanların Maliye Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı tarafından araştırılıp incelemeye alınması gerekiyor. Görülecek ki bizim haklılığımız ortaya çıkacak. Bunların yüzde 90’ı arsa sahibidir" dedi.

Karslıoğlu zamların artık günlük değil saatlik yapıldığını söyleyerek elinde çok sayıda daire olan arsa sahiplerini işaret etti.