Konut Sektörüne Yeni Alan Açıldı! 45 Günde 2 Yıl Garantili Tiny House Küçük Ev Kurulumu Yapılıyor!

Pandemi ile beraber popüler olan Tiny House küçük evler için Türkiye'de talep patlaması yaşanıyor. Üretici firmalar siparişlere yetişemezken 2022'de taleplerin yüzde 150 artması bekleniyor.
Konut Sektörüne Yeni Alan Açıldı! 45 Günde 2 Yıl Garantili Tiny House Küçük Ev Kurulumu Yapılıyor!

Pandeminin hayatları şekillendirmesinin ardından tüm dünyada izole yaşamın önemi ortaya çıkmıştı. Bu izole yaşama uygun olabilecek, müstakil hayatı ekonomik olarak verebilecek yeni mimari yaklaşımlar ön plana çıkmaya devam ediyor. Tiny House kavramının dünyada popüler hale gelmesi de bu dönemle beraber gerçekleşti. İnsanlar yatay mimariye ait yapıları tercih ederken Tiny House küçük evlerin mobil özelliği büyük bir cazibe ortaya koydu.

KONUT SEKTÖRÜNE YENİ ALAN: TİNY HOUSE KÜÇÜK EVLER

Tiny House küçük ev üretimini Türkiye'de yapan başarılı firmalardan Yako Groups Yönetim Kurulu Başkanı Galip Ölmez bir değerlendirmede bulunarak, "Pandeminin getirmiş olduğu yeni şartlar hayatlarımızı nasıl değiştirdiyse konut sektöründe de bir dönüşümün fitilini ateşledi. Tiny house konsepti minimalist yaşamın yeni yeni temsilcisi olarak çokça tercih edilen bir yapı türü haline geldi. İnşaat maliyetlerinin arttığı bir dönemde çevre dostu tiny house konsepti konut sektörüne de yeni bir alan kazandırdı." dedi.

TALEPLERİN YÜZDE 150 ARTMASI BEKLENİYOR

Tiny House konseptinin temellerinin prefabrik evlerle atıldığını söyleyen Galip Ölmez, "Pandemi öncesinde hayatımızda sadece prefabrik evler vardı. Ancak o bir süreçti ve pandemi öncesinde prefabrik evlerle temeli atılan tiny house küçük evler gelişim kaydetti. Küçük metrekarelerde geniş yaşam alanları sunulması küçük evlerin önemini ortaya koyutor. 2021 yılında bizim firma olarak aldığımız tiny house taleplerinde yüzde 120 oranında bir artış kaydedildi. 2022 yılında taleplerin yüzde 150 artmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

45 GÜNDE TİNY HOUSE KURUMU YAPILIYOR

Tiny house sektöründe çok büyük bir ilerleme kaydedildiğini söyleyen Galip Ölmez, "Şirket olarak bünyemizde yeni modellerle tiny house üretimi yapıyoruz. Bu yeni modellerde geleneksel konutlardaki tüm imkanları minimal ölçülerde insanlara sunuyoruz. Müşterilerimiz İstanbul Beykoz'da bulunan showroomumuzda yeni modellerimizi görebiliyor ve bunu deneyimleyebiliyorlar. Ortalama 45 gün içerisinde tiny house kurulumunu yapıp 2 yıllık garantili hizmetimizi müşterilerimize sunuyoruz." şeklinde konuştu.