Konut stokları azaldı büyük kentlerde boş ofisler daireye dönüştürülebilir

Konut stoklarının azalması, talebin artması kira fiyatlarının çok yükselmesine neden olmuştu. Oluşan konut sorununa çözüm ise boş ofislerin dönüştürülmesi olarak gösterildi.
Konut stokları azaldı büyük kentlerde boş ofisler daireye dönüştürülebilir

Emlak365.com - Türkiye genelinde çok ciddi bir konut sorunu yaşanmakta. 5 milyondan fazla yabancı mülteciye kentlerde ev sahipliği yapan Türkiye'de bir pandemi ve savaş nedeniyle konut üretimleri durma noktasına geldi. Artan talep azalan üretim nedeniyle ise hem satılık hemde kiralık konutlarda fiyatlar çok yükseldi.

KONUT SEKTÖRÜ İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİSİ BOŞ OFİSLERİN KONUTA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ

Kiralık daire fiyatları akılalmaz seviyelere ulaştı. Öyle ki İstanbul'un bazı ilçelerinde fiyatlar 7.000 TL sınırından başlıyor. Birçok büyük kentte bu sorunlar devam ederken elde olan imkanlarla konut sektöründe oluşan sorunun çözümü için ise yeni teklifler gündeme geldi.

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, Hürriyet'te yer alan haberde sektör içinde yaşanan sorunlara değindi. Konuşmasının başında konutların günlük kiralama, yabancıya kiralama gibi işlemlerin son dönemlerde arttığı vurgulandı. Fiyat artışlarının sektöre etkisini de alan TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan oluşan süreçte ve yaşanan daralma ile bu işi yapanlar da portföy bulmakta zorlanıyor dedi. Yaz aylarında sektörde neler yaşanacağına ilişkin tahminlerini açıklatan Akdoğan, yaz aylarında genel olarak fiyatların bir miktar arttığını söyledi.

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan konuşmasının devamında ayrıca önemli bir değerlendirmede bulundu. İstanbul başta olmak üzere büyük kentlerde ofislerin konuta dönüştürülmesi ihtimalini ele alan Akdoğan "Bu durum mümkün, aslında home ofis olarak kullanılan ve daha düşük kira bedellerinde kalan taşınmazların kiralarında da artışlar olacaktır" yorumunu yaptı. Bu gelişmenin olması halinde ise ofis fiyatlarında yukarı yönlü bir hareketlenme olabileceği de açıklamada yer aldı.